Hyppää sisältöön
Media

Nuorten pääsyä ammatilliseen kuntoutukseen helpotetaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.12.2018 13.33
Tiedote 208/2018

Opiskelun ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten mahdollisuutta päästä Kelan järjestämään ammatilliseen kuntoutukseen parannetaan. Hallitus tukee näin syrjäytyneiden tai syrjäytymisvaarassa olevien 16—29-vuotiaiden nuorten mahdollisuuksia suunnitella omaa tulevaisuuttaan sekä kouluttautua ammattiin ja osallistua työelämään.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista 13. joulukuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina, ja se tulee voimaan 1.1.2019. 

Kelan järjestämään nuorten ammatilliseen kuntoutukseen pääsee nykyistä matalammalla kynnyksellä ja joustavammin. Nuori pääsee kuntoutukseen jatkossa ilman sairaus- tai vammadiagnoosia, jos hänen toimintakykynsä on olennaisesti heikentynyt ja hänellä on kuntoutuksen tarve. Näin parannetaan nuoren opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia ja estetään vaikeuksien pitkittymistä.

Kuntoutusrahaa maksetaan koko nuoren ammatillisen kuntoutuksen ajan, eikä nuoren tarvitse pelätä etuuden katkeamista kuntoutuksen aikana. Tämän toivotaan motivoivan nuoria lähtemään kuntoutukseen ja etenemään opiskelu- ja työllistymistavoitteissa. 

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Milja Tiainen p. 02951 63579, [email protected]

Sivun alkuun