Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lasten hyvinvointiin investoiminen vahvistaa koko yhteiskunnan taloutta

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.11.2020 12.05
Uutinen

Lapsiin investoiminen auttaa sekä turvaamaan lapsen oikeuksia että vahvistamaan hyvinvointia ja taloutta, muistutti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru keskiviikkona 18.11. Eurochildin ja Lastensuojelun Keskusliiton yhteisseminaarissa.

Ministeri korosti myös yhteistyötä ja laajaa näkemystä hyvinvointiin. 

”Lapsi- ja perhepolitiikkaa ei pidä tarkastella vain erillisenä asiana, vaan osana hyvinvointitaloutta. Lasten asiat on tuotava politiikan keskustelun ja päätöksenteon ytimeen, sillä päätösten vaikutus lapsiin on suuri.”

Suomessa laaditaan parhaillaan kansallista lapsistrategiaa, joka valmistuu vuoden 2020 lopussa. Strategian ideana on kirjata lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisen nykytila sekä keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet niiden edistämiseksi. Lasten ja nuorten osallisuuden edistäminen on keskeinen osa strategiatyötä.

Strategian toimeenpanon tueksi on myös selvitetty ja arvioitu koronakriisin vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin. 

”Koronakriisi on vaikuttanut syvästi lasten ja nuorten asemaan, ja nämä haitalliset seuraukset tulee korjata jatkossa. Jälkihoidossa ja jälleenrakennuksessa on tärkeää tehdä yhteistyötä eri toimijoiden ja sektoreiden kesken, jotta saadaan turvattua lasten oikeus tulevaisuuteen,” totesi ministeri Kiuru.

Eurochildin kolmen webinaarin sarjassa 18.-20.11. asetetaan lapset keskustelun keskiöön. Ensimmäisessä webinaarissa keskityttiin muun muassa hyvinvointitalouteen ja siihen, miten Suomessa asetetaan lapsen oikeudet etusijalle.  

Lisätietoja

erityisasiantuntija Sanna Koulu, p. 029 516 3671

Sivun alkuun