Hyppää sisältöön
Media

Koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.8.2021 13.26
Tiedote 214/2021

Covid-19-rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Hallitus muutti torstaina 5.8. vapaaehtoisista covid-19-rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. Asetusmuutos tulee voimaan 9.8.2021. 

Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. Molemmat ovat mRNA-rokotteita.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

Rokotukset voidaan toteuttaa alueellisen harkinnan mukaan esimerkiksi kouluissa tai joukkorokotuksina aikuisväestön joukkorokotusten yhteydessä.

Tähän asti covid-19-rokotuksia on ollut mahdollista antaa kaikille yli 16-vuotiaille sekä niille 12–15-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Lisätietoja

hallitusneuvos Ismo Tuominen
lakimies Mirka-Tuulia Kuoksa
lääkintöneuvos Mikko Paunio
[email protected] 

Tiedotetta päivitetty 5.8. klo 14.30. Myös Modernan Spikevax-rokotteella on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. 

Sivun alkuun