Hyppää sisältöön
Media

EU:n terveyskomissaari Stella Kyriakidesin vierailun aiheena muun muassa apu Ukrainalle ja ukrainalaisille

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.4.2022 10.00
Tiedote

Komissaari Stella Kyriakides tapaa 1.4. Suomen-vierailullaan perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindénin. He käyvät päivän aikana Punavuoren vastaanottokeskuksessa ja HUS:n Syöpäkeskuksessa.

Komissaari Kyriakides ja ministeri Lindén keskustelevat muun muassa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan erityisesti terveysnäkökulmasta sekä avusta ukrainalaisille pakolaisille.

”EU:n yhtenäinen reaktio Venäjän laittomaan sotaan Ukrainassa sekä tukemme ukrainalaisille pakolaisille näyttävät arvojemme parhaat puolet. Jäsenmaat, kumppanijärjestöt ja kansalaiset toivottavat pakolaiset Ukrainasta tervetulleiksi osoittaen myötätuntoa ja vieraanvaraisuutta. Haluan kiittää suomalaisia siitä, miten te otatte ukrainalaiset vastaan varauksetta”, toteaa komissaari Kyriakides Helsingin vierailullaan. 

”Ukrainalaisten auttaminen on tärkeää ja EU-yhteistyö sen toteuttamiseksi välttämätöntä. Suomi on toimittanut EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta Ukrainaan muun muassa lääkinnällisiä tarvikkeita ja ambulansseja. Olemme valmiita toimittamaan myös jatkossa materiaalista apua ukrainalaisten potilaiden ja pakolaisten auttamiseksi Ukrainassa ja sen naapurimaissa”, kertoo ministeri Lindén.

Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa koronapandemian hoitoa ja muuta terveyspolitiikkaa

Komissaarin ja ministerin keskustelut käsittelevät myös koronapandemian hoitoa, syövän hoitoa, EU:n terveysohjelmaa, EU:n elpymistä ja palautumista sekä digitalisaatiopolitiikkaa.

”Kansainvälinen yhteistyö erityisesti Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden välillä on ollut olennainen osa koronapandemian hoitoa. Pandemia jatkuu vakavana, ja edelleen on syytä korostaa rokottautumisen merkitystä vakavien tautitapausten ehkäisemisessä”, korostaa ministeri Lindén.

”Rokotteet ja tehosterokotteet ovat edelleen paras suojamme koronaa vastaan. Kiitän ministeri Lindéniä erinomaisesta yhteistyöstä pandemian hoidossa. Solidaarisuus on ratkaisevan tärkeää, kun kohtaamme tällaisia haasteita”, toteaa komissaari Kyriakides.

”Yksikään maa ei selviä terveyspolitiikan haasteista yksin. Siten onkin loistavaa, että EU on nostanut tärkeäksi kehittämisalueeksi myös syövän hoidon. Suomi on siinä aktiivisesti mukana. Suomi on edelläkävijä syövän hoitotuloksissa, mutta meilläkin on vielä tehtävää”, perhe- ja peruspalveluministeri Lindén sanoo.

Komissaari Kyriakides ja ministeri Lindén järjestävät tiedotustilaisuuden perjantaina 1.4. klo 10-10.20. Tilaisuutta voi seurata suorana valtioneuvoston YouTube-kanavalla. Tiedotustilaisuuden jälkeen tallenne tulee nähtäville Youtubeen ja osoitteeseen vn.fi/live.

Lisätietoja:


ministeri Lindénin erityisavustaja Sampo Varjonen, [email protected]
erityisasiantuntija Reetta Honkanen, [email protected]

Sivun alkuun