Hyppää sisältöön
Media

Yhdenvertainen koronatestiin pääsy turvataan myös kotikunnattomille henkilöille

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 26.8.2020 12.31
Uutinen

Hallituksen tavoitteena on estää koronavirusepidemian etenemistä Suomessa. Tavoitteen saavuttamiseksi kaikkien koronavirusinfektioon mahdollisesti sairastuneiden testaaminen on tärkeää.

Tautiryvästymiä saattaa esiintyä etenkin keskenään tiiviisti tekemisissä olevien henkilöiden keskuudessa, ja tällöin nopea ja helposti saavutettava testaaminen, tautiin sairastuneiden eristäminen ja altistuneiden karanteeniin asettaminen on ensiarvoisen tärkeää. 

Tämän lisäksi tartunnanjäljityksen avulla pystytään estämään koronavirustaudin leviämistä ja suojaamaan riskiryhmiä. Lisäksi epidemian kulusta saadaan mahdollisimman tarkkaa tilannekuvaa. 

Koronavirustartuntojen estämisen näkökulmasta on olennaista, että koronavirustestiin hakeuduttaisiin, eikä testien maksullisuus nostaisi jatkossa enää kynnystä hakeutua testaukseen. 

Sosiaali- ja terveysministeriö suosittelee, että kunnat eivät perisi koronavirusinfektiosta aiheutuvan tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia sellaisilta henkilöiltä, joilla ei ole Suomessa kotikuntaa ja joiden mahdollinen vakuutus ei kata tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia. Ministeriö on tänään 26.8.2020 lähettänyt kuntiin asiaa koskevan suosituksen (Kuntainfo 8/2020).

Lisätietoja

Tartuntataudit: Paula Tiittala
Kansainvälinen sosiaaliturva: Marja-Terttu Mäkiranta
Perusterveydenhuolto: Katri Makkonen
Erikoissairaanhoito: Sirkku Pikkujämsä
Asiakasmaksut: Laura Terho
Kaikkien sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Sivun alkuun