Hyppää sisältöön
Media

WHO tukee terveysinnovaatioiden kehitystä uudella tavalla – pitää Suomea terveysteknologian uranuurtajana

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.12.2018 12.15
Uutinen

Maailman terveysjärjestö (WHO) kertoi 5.12. Slush-oheistapahtumassa Helsingissä, että se aikoo tukea hyvinvointia edistävien innovaatioiden kehittämistä ja pääsyä markkinoille uudella Innovation Hub -aloitteella.

Innovation Hubin perimmäisenä tavoitteena on edistää maailmanlaajuista terveyttä.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus pitää Suomea hyvinvointi- ja terveysinnovaatioiden sekä terveysteknologian uranuurtajana.

”Yksi asia mistä pidän kovasti, on Suomen omistautuminen innovaatioiden kehittämiseen, erityisesti terveysteknologian kehittämiseen. Digitalisaatio vaikuttaa terveydenhuoltoon valtavasti tulevaisuudessa – pidimme siitä tai emme. Siihen pitää varautua. Arvostan suuresti Suomen johtavaa asemaa digitaalisen teknologian kehittäjänä, sillä se on erittäin tärkeää terveydenhuollon näkökulmasta”, sanoi Tedros Adhanom Ghebreyesus, joka avasi sosiaali- ja terveysministeriön (STM), Business Finlandin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) järjestämän Slush-oheistapahtuman.

Innovation Hubia tapahtumassa edustaneen Kara Durskin mukaan hankkeesta haluttiin kertoa ensimmäisen kerran juuri Suomessa ja Slushissa, koska Suomi on johtava maa innovaatioissa ja koska Slushissa on paikalla 20 000 kehittäjää ja mahdollista partneria.

”Tämä on meille mahtava paikka kertoa Innovation Hubista, koska on erittäin tärkeää, että saamme viestin leviämään mahdollisimman laajasti”, Durski toteaa.

Innovation Hub tarjoaa innovaatioille mahdollisuuksia globaaliin kasvuun.

”Meillä on 150 maassa hyvin verkostoituneet toimistot, joten ymmärrämme hyvin eri maiden tarpeet. Tavoitteemme on kehittää kumppanuuksia  jotta todella pystymme vaikuttamaan kansallisesti ja kiihdyttämään kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista”, Durski jatkaa.

Katso Durskin haastattelu oheisesta videosta.

Innovation Hub on vielä kehitysvaiheessa. Varsinaisesti se lanseerataan ensi vuonna.

Mikä Slush-oheistapahtuma?

Moving on up – partner with public sector for growth in health -nimisessä Slush-oheistapahtumassa julkisen sektorin toimijat ja vakiintuneet terveysteknologia-alan yritykset antoivat konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisia hankkeita terveydenhuolto haluaa tulevaisuudessa toteuttaa start-upien kanssa ja millaisia mahdollisuuksia julkisella sektorilla on investoida uusiin ideoihin.

Videotallenne tapahtumasta

Lisätietoa

Innovation Hub

[email protected]
Kara Durski, WHO, [email protected]

Slush-oheistapahtuma

Jukka Lähesmaa, STM, p. 02951 63139, [email protected]
Marko Lähteenmäki, THL, p. 02952 47189, [email protected]

Sivun alkuun