Hyppää sisältöön
Media

Valmisteluryhmä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotannon uudistamiseksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2015 15.26
Tiedote 217/2015

Tulevien itsehallintoalueiden uudenlaista sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotantoa aletaan valmistella sosiaali- ja terveysministeriön asiantuntijaryhmässä. Sote- ja aluehallintouudistuksen projektiryhmä nimittää uudistuksen toimeenpanoon varautumista varten palvelutuotannon kehittämisen valmisteluryhmän. Ryhmän toimikausi on 16.12.2015–15.4.2019.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen siirtyy vuoden 2019 alussa kunnilta itsehallintoalueille. Valmis-teluryhmä tekee ehdotukset siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon uudessa palvelurakenteessa voidaan toteuttaa palveluintegraatio ja eheät palveluketjut.  Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa kaikkia sosiaali- ja terveyspalveluja johdetaan yhtenä kokonaisuutena itsehallintoalueilla. Palvelut yhdistetään asiakkaan näkökulmasta sujuvaksi hoito- ja palveluketjuksi peruspalveluista erityispalveluihin saakka. Näin on tarkoitus saada aikaan vaikuttavampia palveluja vähemmillä kustannuksilla.

Tämä edellyttää palvelujen järjestämisessä uudenlaista muutosjohtamista, kun työtavat ja toimintakulttuuri muuttuvat. Tällaisia kehittämishankkeita ja uudistuksia on jo käytännössä tehty monissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa. Hyvistä toimintakäytännöistä kertynyt tieto on tarpeen saada sote-uudistuksen käyttöön.

Valmisteluryhmään on kutsuttu palvelutuotannon käytännön johtamisen ja kehittämisen asiantuntijoita muun muuassa kunnista, sairaanhoitopiireistä ja sote-alan järjestöistä ja yrityssektorilta. Ryhmän puheen-johtaja on sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Lisätietoja:

johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, p. 02951 63382
projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, p. 02951 63012
ylijohtaja Kirsi Varhila, p. 02951 63338

Sivun alkuun