Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uusi hankepäällikkö Vuokko Lehtimäki:
”Meillä on tosi tiivis ja mielenkiintoinen syksy tulossa PASIn parissa”

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.7.2017 13.55
Uutinen

Vuokko Lehtimäki aloitti Palvelut asiakaslähtöisiksi -kärkihankkeen hankepäällikkönä kesäkuun alussa.

Linkki videoon: https://youtu.be/X6QhixCgwsI


Tekstiversio haastattelusta:

Mitä käytännössä teet?

”Toimin Palvelut asiakaslähtöisiksi, eli PASI-, kärkihankkeen hankepäällikönä. Sen lisäksi vastaan PASIn sisällä kahdesta osahankkeesta: palvelusetelikokeilusta ja maakuntien julkisen palvelulupauksen aikaansaamisesta. ”

Mikä sai tulemaan STM:öön ja PASI-kärkihankkeen pariin?

”Ajattelen niin, että minulla olisi annettavaa monipuolisen työkokemukseni ja kuntakokemukseni kautta valtakunnallisen kärkihankkeen toteuttamiseen ja sitä kautta sote-uudistukseen. Minulla on kokemusta sekä kehittäjänä olemisesta että kunnan virkamiehenä olemisesta. Arvostan myös todella paljon STM:n roolia ja täällä tehtävää työtä. Olen tosi innoissani ja motivoituneena oppimassa uutta.”´

Millaisen kädenjäljen haluat jättää hankepäällikkönä?

”Kukaanhan ei tätä työtä yksin tee, mutta toivon, että omalla työskentelylläni pystyisin vaikuttamaan siihen, että kaikki se osaaminen ja kokemusta maakunnista ja kunnista, jota siellä on todella paljon, saataisiin hyödynnettyä PASI-kokonaisuudessa ja valinnanvapauden uusissa tuulissa. Samoin toivon tosi paljon, että pystyttäisiin koko hankkeen ajan säilyttämään avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus kaikkien toimijoiden kesken.”

Mitä merkittävää PASI-kärkihankkeessa tapahtuu loppuvuonna?

”Lomien jälkeen meillä alkaa käynnissä olevien palvelusetelikokeilujen systemaattinen arviointi. Odotamme, että saamme sieltä mielenkiintoisia signaaleja ja alustavia tuloksia, joita voidaan hyödyntää alkavissa laajemmissa maakunnallisissa valinnanvapauden piloteissa. Julkisen palvelulupauksen osalta siitä pitäisi olla toimintamalli maakuntien käyttöön valmiina jo lokakuussa. Samoin asiakkaiden osallisuuden toimintamallin pitäisi olla tosi pitkällä jo loppuvuonna. Toki toivomme, että saisimme palvelusetelikokeilun laajennettua suun terveydenhuoltoon syksyn aikana. Meillä on tosi tiivis ja mielenkiintoinen syksy tulossa PASIn parissa.”

Vuokko Lehtimäki


Koulutus: FM (Helsingin yliopisto), pääaineena suunnittelumaantiede, sivuaineina muun muassa kansantalous valtiotieteellisessä tiedekunnassa sekä yhdyskuntasuunnittelu teknisellä korkeakoululla .

Työkokemus: Muun muassa Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta (Helsinki), suunnittelija, 14 v.; Kehittämis-keskus Oy Häme, projektipäällikkö 1,5 v.; Hämeenlinnan kaupungin perusturvakeskuksen kehittämispäällikkö 4 v. sekä terveyden, toimintakyvyn ja ikäihmisten palveluiden kehittä-misyksikön johtaja 1 v.; Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos Oy, hankejohtaja (Väli-Suomen IKÄKASTE -hanke) 4,5 v.; Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten asiakasohjausyksikön päällikkö 4v.

Perhe: Asuu Hämeenlinnassa, perheeseen kuuluvat aviopuoliso Juha, 16-vuotiaat kaksostytöt Roosa ja Veera sekä nyt jo pitkään itsenäistä elämää viettäneet 29-vuotias Juho ja 28-vuotias Nina.

Harrastukset: Puutarhanhoito, pohjoismaiset dekkarit ja sauvakävely.

Lisätietoa

Palvelut asiakaslähtöisiksi

Sivun alkuun