Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tasa-arvoselonteon lausuntoaika päättyi – työryhmä sai ensimmäisen katsauksen kokonaisuuteen

Sosiaali- ja terveysministeriö
1.2.2021 15.49
Uutinen

Valtioneuvoston tasa-arvopoliittisen selonteon valmistelun tueksi asetettu työryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa keskiviikkona 27.1.2021. Kokouksessa käytiin lähetekeskustelua ja linjattiin työryhmän toimintaperiaatteita.

Työryhmä sai myös alustavan yleiskatsauksen selonteon valmistelun tueksi annettuihin lausuntoihin. Lausuntoaika päättyi 22.1.2021.

- Lausuntojen määrä ja alustava katsaus niihin kertovat, että tasa-arvo on tärkeä arvo yhteiskunnassamme. Saimme runsaasti evästystä työmme tueksi. Lausunnot käydään nyt läpi kokonaisuutena ja niiden antia hyödynnetään valmistelun seuraavassa vaiheessa, toteaa työryhmän puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila.

Tasa-arvoselonteon valmistelu alkoi vuoden 2020 lopulla. Sidosryhmiltä ja kansalaisilta pyydettiin näkemyksiä siitä, mitä kysymyksiä selonteon valmistelussa pitäisi ottaa huomioon ja millaisia kansallisia tavoitteita siinä pitäisi asettaa. Lausuntoja annettiin noin 90 kappaletta ja ne ovat luettavissa Lausuntopalvelu.fi-sivustolla. 

Keskustelua sidosryhmien kanssa jatketaan myöhemmin keväällä ilmoitettavalla tavalla. Työryhmän seuraava kokous on maaliskuussa. 

Lisätietoja

johtaja Tanja Auvinen, työ- ja tasa-arvo-osasto, tasa-arvoyksikkö, [email protected]
erityisasiantuntija Mari McAteer, työ- ja tasa-arvo-osasto, tasa-arvoyksikkö, [email protected]
 

Sivun alkuun