Hyppää sisältöön
Media

Taneli Puumalainen sosiaali- ja terveysministeriön turvallisuus ja terveys -osaston osastopäälliköksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2021 13.25
Tiedote 91/2021
Kuvassa on osastopäällikkö Taneli Puumalainen.

Valtioneuvosto on nimittänyt lääketieteen tohtori Taneli Puumalaisen sosiaali- ja terveysministeriön turvallisuus ja terveys -osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi. Puumalainen aloittaa tehtävässään 22.4.2021, ja jatkaa siinä 31.5.2022 saakka. Tehtävää haki 13 henkilöä.

Puumalainen on toiminut vuodesta 2014 lähtien Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkärinä ja yksikön päällikkönä. Hän johtaa infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikköä. Sosiaali- ja terveysministeriöstä hänellä on työkokemusta vuosina 2012-2014 muun muassa kansallisen rokotusohjelman ja tartuntatautien torjunnan asiantuntijatehtävistä. Vuosina 2007-2012 Puumalainen työskenteli johtavana asiantuntijalääkärinä ja tiimin esimiehenä GlaxoSmithKline Biologicalsissa rokotteisiin ja infektiosairauksiin liittyvissä tehtävissä. Tätä ennen hän oli tutkimustehtävissä Kansanterveyslaitoksen rokotteiden ja immuunisuojan osastolla. 

Turvallisuus ja terveys -osasto vastaa ministeriössä valmistelu- ja kehittämistyöstä koskien muun muassa lääkehuoltoa ja tartuntatautien torjuntaa, ympäristöterveydenhuollon järjestämistä ja terveydensuojelua, päihdepolitiikkaa, tapaturmien, rikosten ja väkivallan ehkäisyä sekä geenitekniikkaa, biopankkeja ja genomitiedon käsittelyyn liittyviä asioita. Osastolle kuuluvat myös valmiusasiat ja häiriötilanteisiin varautuminen sosiaali- ja terveysministeriössä ja sen hallinnonalalla ja toimialalla. 

Lähiaikoina osastopäällikön merkittäviä tehtäviä ovat lisäksi covid-19-epidemian hallintaan liittyvien toimenpiteiden valmistelu ja toimeenpanon johtaminen yhteistyössä ministeriön muiden osastojen, ministeriöiden sekä ministeriön hallinnonalan virastojen, erityisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Turvallisuus ja terveys -osasto perustettiin 1.6.2020, kun ministeriön aiempi hyvinvointi- ja palveluosasto jaettiin kolmeksi osastoksi.

Viran vakinainen haltija Päivi Sillanaukee toimii 31.5.2022 saakka virkakierrossa ulkoministeriössä. 

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Kirsi Varhila, [email protected]

Sivun alkuun