Hyppää sisältöön
Media

Sujuva yhteistyö hallinnonalojen välillä parantaa Suomen kriisinsietokykyä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.11.2017 14.12
Uutinen

”Turvallinen Suomi syntyy yhdessä. Esimerkiksi terveysturvallisuus syntyy siitä, että monet eri toimialat sovittavat toimintojaan yhteen. Yhteistyö eri osapuolten välillä on ratkaisevan tärkeää, jotta Suomi edelleen säilyttäisi asemansa terveysturvallisuuden mallimaana”, toteaa sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee. Sillanaukee puhui Yhteiskunnan Turvallisuuskomitean edustajana 7. marraskuuta uuden Yhteiskunnan turvallisuusstrategian 2017 (YTS-2017) esittelytilaisuudessa Helsingissä.

Turvallisuuskomitea toimii verkostona, joka mahdollistaa varautumisen ja valmiuden yhteensovittamisen valtioneuvostossa ja eri toimialojen kesken, mukaan lukien järjestöt ja elinkeinoelämä. Sillanaukeen mukaan hyvä esimerkki tästä on terveysturvallisuuden toimeenpanon seuranta Yhteiskunnan turvallisuusraportin vuosittaisen käsittelyn yhteydessä. Uusi YTS hyväksyttiin valtioneuvostossa viime viikolla.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi Suomen terveysturvallisuutta kevättalvella 2017. Tuolloin
WHO ja muut kansainväliset asiantuntijat selvittivät Suomen valmiutta vastata laajoihin biologisiin, kemiallisiin ja säteilyyn liittyviin terveysuhkiin. Sillanaukee korostaa, että kansainvälistä arviointia valmisteleva Suomen järjestelmän itsearviointi toteutettiin kokonaisturvallisuuden mallin mukaisesti Turvallisuuskomitean ohjauksessa ja monen hallinnonalan yhteistyönä.

”Kansainvälisen arvioinnin pohjalta annettuja terveysturvallisuuden suosituksia toimeenpannaan jatkossa yhdessä. Arvioinnin suositukset viedään osaksi olemassa olevien kansallisten strategioiden ja suunnitelmien toimeenpanoa sekä parhaillaan päivitettävää lainsäädäntöä”, Sillanaukee sanoo.

Lisätietoja:

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, p. 02951 63356
Neuvotteleva virkamies Merja Rapeli, p. 02951 63152

Sivun alkuun