Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö täsmentää aiemmin annettuja ohjeita varautumiseen suun terveydenhuollossa koronavirustilanteessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2020 16.42
Tiedote 65/2020

Sosiaali- ja terveysministeriö on 24. maaliskuuta täsmentänyt aiemmin (13.3. ja 18.3.2020) annettuja käytännön ohjeita suun terveydenhuollon toimijoille varautumiseksi koronavirustilanteeseen vastaanotoilla.

Ohjeet on täsmennetty vastaamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tämänhetkisiä ohjeita vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvista henkilöistä.

Lisäksi ohjeisiin on lisätty linkki Työterveyslaitoksen sivulle, jossa annetaan muun muassa tarkempia ohjeita suun terveydenhuollon henkilökunnan suojautumisesta. 

Ohjeiden mukaan jokaisella suun terveydenhuollon vastaanotolla pitää olla oma soveltuva ohjeistus siitä, miten toimia koronavirustilanteessa kussakin taudin leviämisvaiheessa. Myös alueellisesti voidaan sopia koronatartunnan saaneiden potilaiden välttämättömän hammashoidon toteuttamisesta. 

Suun terveydenhuollon vastaanotoilla on tärkeää toimia siten, ettei asiakkaita altisteta tartunnoille. Vastaanotoilla on huolehdittava henkilökunnan työturvallisuudesta myös koronatartunnan saaneita potilaita hoidettaessa. 

Lisätietoja:

Lääkintöneuvos Merja Auero, merja-liisa.auero(at)stm.fi

Sivun alkuun