Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö mukana digitaalisen hyvinvoinnin suurtapahtuma HIMSS:ssa Suomessa kesäkuussa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.5.2022 9.44
Tiedote 132/2022

Digitaalisen hyvinvoinnin ja terveysteknologian HIMSS22 Euroopan konferenssi ja näyttely kokoaa kansainvälisiä vieraita ja näytteilleasettajia Helsinkiin 14-16.6.2022. Aiheet, joita sosiaali- ja terveysministeriö pitää konferenssissa erityisesti esillä ovat teknologiatuettu kotona asuminen ikäihmisille, sosiaali- ja terveystiedon hyödyntäminen tutkimuksessa ja osallisuus digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden pitää konferenssin avauspuheenvuoron.

Digitaalisen terveyden vaikuttajat kokoontuvat konferenssin yhteydessä järjestettävään työpajaan pohtimaan luottamuksen ja osallisuuden merkitystä digitaalisten palveluiden kehittämisessä. Tähän Digital Health Advisory Group for Europe (DHAGE) ryhmään kuuluu päätöksentekijöitä eurooppalaisista viranomaisista ja kansainvälisistä järjestöistä kuten YK:sta, WHO:sta ja OECD:sta. Työpajan tuloksia esitellään konferenssin yleisölle suunnatussa paneelissa. Tarkemmat tulokset julkaistaan myöhemmin suosituksina tavoista, joilla luottamus ja osallisuus tulee huomioida päätöksenteossa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on mukana järjestämässä kahta konferenssiin liittyvää oheistapahtumaa. Tiistaina 14.6 aamupäivällä käsitellään ikäteknologiaan liittyvää kehitystä ja tarjolla olevia ratkaisuja. Iltapäivällä 14.6 keskustellaan siitä, miten sosiaali- ja terveystietoja voidaan hyödyntää terveys- ja biolääketieteellisessä tutkimuksessa. 

Lisätietoja

erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa, [email protected]

Sivun alkuun