Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysalan järjestöille ja säätiöille ylimääräinen valtionavustus - tarkoituksena torjua koronaepidemian vaikutuksia kansalaisiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.5.2020 13.15
Tiedote 134/2020

Avustuksella vastataan erityisesti koronaepidemian aiheuttamaan psykososiaalisen tuen tarpeeseen. Avustusta jaetaan myös digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Pääpaino on toimissa, jotka voidaan ottaa nopeasti käyttöön ja jotka vastaavat äkilliseen toimintaympäristön muutokseen.

Avustusta saa yhteensä 106 järjestöä ja säätiötä yhteensä 109 kohteeseen. Viiden miljoonan euron avustus jaetaan Veikkaus Oy:n rahapelituotoista.

Valtionavustuksia myönnetään hankkeisiin, joissa keskitytään erityisesti psykososiaalisen tuen ja kansalaisneuvonnan digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Koronaepidemian vuoksi toimintaympäristö on muuttunut nopeasti suuntaan, jossa digitaaliset palvelut ovat entistä tärkeämpiä. Jaettavat avustukset auttavat järjestöjä ja säätiöitä sopeuttamaan toimintaansa ja etsimään ratkaisuja digitaalisen tuen järjestämiseen.

Avustuksia myönnetään myös haastavassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ja perheiden arjen auttamiseen. Tarkoituksena on tavoittaa myös sellaisia kohderyhmiä, jotka ovat aiemmin jääneet tuen ulkopuolelle. 

Sosiaali- ja terveysministeriö päätti avustuksista 28.5.2020 sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) valmisteleman ehdotuksen pohjalta. 

Avustusta haki 382 järjestöä ja säätiötä yhteensä 411 kohteeseen. Hakusumma oli yhteensä noin 25 miljoonaa euroa. Myönnetyt avustukset on kohdistettu vuoteen 2020, mutta avustusten käyttöaikaa on myös vuosi 2021. Tiedot avustuspäätöksistä julkaistaan 29.5. mennessä STEA:n verkkosivuilla.

Lisätietoja: 

Neuvotteleva virkamies, Lassi Kauttonen, STM, p. 0295 163 577
Valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen, STEA, p. 0295 163 225

STEA on STM:n yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisiin, terveyttä ja hyvinvointia edistäviin hankkeisiin kohdistuvia avustuksia.

Sivun alkuun