Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Säännösehdotukset sote-palveluyksiköiden tarkastamisesta ja sertifioinnista nyt lausunnolla

Sosiaali- ja terveysministeriö
8.3.2017 13.48
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu täydentäviä säännösehdotuksia lakiluonnokseen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta. Niissä säädettäisiin sairaaloiden ja vaativan sosiaalihuollon palveluyksiköiden tarkastamisesta ennen kuin palveluyksikkö voidaan merkitä rekisteriin. Lisäksi säädettäisiin sertifioinnista (olennaisten vaatimusten täyttämisestä), jolla voisi korvata ennakkotarkastuksen.

Sääntely koskisi yhtäläisesti kaikkia sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajia. Esitetyt täsmennykset ovat perusteltuja nimenomaan asiakas- ja potilasturvallisuuden toteutumisen näkökulmasta. 

Lakiluonnos sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta liittyy sote- ja maakuntauudistukseen sekä valinnanvapauslainsäädäntöön. Laissa säädettäisiin oikeudesta tuottaa maakunnan järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja sekä yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta annettava lakiluonnos oli lausunnolla 31.8.–9.11.2016. Täydentävien säännösehdotusten lausuntoaika päättyy 28.3.2017.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Kirsi Ruuhonen, p. 0295 163 239

Erityisasiantuntija Anne Arvonen, p. 0295 163 285

Hallitusneuvos Riitta-Maija Jouttimäki, p. 0295 163 383

Muualla palvelussamme

Lausuntopyynnöt

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamislaki nähdään tarpeellisena (tiedote 3.1.2017)

Sivun alkuun