Hyppää sisältöön
Media

RAY:n avustustoiminta siirtyy vuoden 2017 alusta STM:öön

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.12.2016 12.48 | Julkaistu suomeksi 22.12.2016 klo 12.48
Tiedote 249

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön (STM) yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA).

STEA aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus valmistelee avustusehdotuksen sekä valvoo, seuraa ja maksaa avustuksia. Jatkossa sosiaali- ja terveysalan järjestöt hakevat siis avustusta STEAlta, joka käsittelee avustushakemukset ja tekee vuotuisen avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle.

Uusi rahapeliyhtiö taustalla

STEAn muutto sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen liittyy uuteen rahapeliyhtiöön. Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyvät vuoden 2017 alusta uudeksi rahapeliyhtiöksi. Uuden yhtiön nimi on Veikkaus Oy.

Samalla kun RAY:n toiminta päättyy, siirtyy vastuu sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksien käsittelystä STEAan.

Tietoa STEAsta ja sen toiminnasta on avustusosaston uusilla verkkosivuilla osoitteessa www.stea.fi. Sivut avautuvat vuoden vaihteessa. RAY:n avustustoiminnan verkkosivut suljetaan 31.12.2016.

Avustusasioiden neuvottelukunta ja arviointi- ja avustusjaosto

Vuoden 2017 alkupuolella STM asettaa ministeriön yhteyteen avustusasioiden neuvottelukunnan sekä arviointi- ja avustusjaoston. Avustusasioiden neuvottelukunnan tehtävänä on antaa sosiaali- ja terveysministeriölle lausuntoja avustustoiminnan yleisistä linjauksista ja suuntaviivoista sekä siitä, miten avustuslinjaukset ovat toteutuneet. Valtioneuvosto asettaa neuvottelukunnan. Se koostuu sosiaali- ja terveysjärjestöjen ehdottamista henkilöistä.

Arviointi- ja avustusjaosto ottaa kantaa avustusehdotuksiin. Lisäksi jaosto voi tehdä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta. Jaoston jäsenet eivät saa olla työsuhteessa järjestöissä tai muissa sidossuhteissa avustusten hakijoihin. Valtioneuvosto nimittää jaoston kuultuaan sosiaali- ja terveysjärjestöjä.

Lisätietoja

osastopäällikkö Raimo Ikonen, STM, p. 02951 63517
avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä, STEA, p. 09 4370 2505

Uusi arpajaislaki vähentää järjestöjen byrokratiaa (STM:n tiedote 15.9.2016)

RAY:n historian suurin – ja viimeinen- avustusehdotus julkaistu (RAY:n tiedote 14.12.2016)

Uuden rahapeliyhtiön aloitus 1.1.2017 vahvistettiin lailla (sisäministeriön tiedote 21.12.2016)

Sivun alkuun