Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismaisessa hyvinvointifoorumissa keskustellaan pandemian vaikutuksista sekä yhteiskunnallisista haasteista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2021 10.44
Tiedote 387/2021

Pohjoismainen hyvinvointifoorumi (Nordic Welfare Forum) järjestetään virtuaalisesti 8.-9.12.2021 osana Suomen puheenjohtajuuskautta Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2021. Tilaisuus on Suomen sosiaali- ja terveyssektorin yksi päätapahtumista puheenjohtajuuskaudella.

Foorumin taustalla on toive keskustelualustasta, jolla voidaan seurata hyvinvoinnin kehitystä ja haasteita Pohjoismaissa sekä edistää niin sanottuja pohjoismaisia hyvinvointi-indikaattoreita. Ensimmäinen foorumi järjestettiin Tukholmassa vuonna 2018. Nyt järjestettävä foorumi on toinen laatuaan.

”Muuttuva yhteiskuntamme vaatii uudenlaista ajattelua, ajan tasalla olevaa informaatiota ja tietoon perustavaa päätöksentekoa, jotta voimme oppia tämän hetkisistä kriiseistä sekä vahvistaa tasa-arvoa ja sosiaalista kestävyyttä. Olen varma, että Pohjoismainen hyvinvointifoorumi tulee toiminnallaan edistämään tätä, jotta hyvinvointivaltiomme voivat kukoistaa myös tulevaisuudessa”, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

Ministeri Sarkkinen aloittaa tilaisuuden puheenvuorolla 8.12. ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist päättää puheenvuorollaan tilaisuuden. Tilaisuus on englanniksi. Osallistujat ovat pohjoismaisia asiantuntijoita, päättäjiä, tutkijoita, kokemusasiantuntijoita ja virkamiehiä. 

Konferenssin teemana on pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntamalli ja sosiaalinen kestävyys

Tämän vuoden tilaisuudessa keskitytään erityisesti koronapandemian hyvinvointijärjestelmiin aiheuttamiin haasteisiin ja ratkaisuihin Pohjoismaissa. Keskustelunaiheina on muun muassa pandemian vaikutukset hyvinvointiyhteiskuntamalliin ja eri väestöryhmiin, köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen kasvu sekä väestörakenteen haasteet.

"Koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta Pohjoismaiden visio vuodelle 2030 maailman kestävimmästä ja integroituneimmasta alueesta on yhtä tärkeä kuin kaksi vuotta sitten. Pikemminkin, pandemia on vain korostanut sitä, miten tärkeää visiomme aktiivinen tavoittelu on. Meidän tulee määrätietoisesti vahvistaa yhteistyötämme ja edistää integraatiotamme," toteaa ministeri Blomqvist.

Lisätiedot

Ministeri Sarkkisen erityisavustaja Jiri Sironen, STM, p. 0295 163 410, [email protected]
Ministeri Blomqvistin erityisavustaja Carolina Nordling, OM, [email protected]
Mia Mäkinen, projektisuunnittelija, STM, p. 0295 163 075, [email protected]

Sivun alkuun