Hyppää sisältöön
Media

Neuvoloiden yhteyteen äitien työllistymistä tukevia palveluita

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.11.2017 9.32
Uutinen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ehdottaa mahdollisuutta yhdistää neuvolapalveluihin pienten lasten äitien työllistymistä tukevia palveluita.

Saarikko nosti asian esiin avatessaan Neuvolapäivät tiistaina 7.11. Helsingissä.

”Osana neuvolapalveluita voisi esimerkiksi olla kartoitus 2-vuotiaiden lasten vanhempien työelämätilanteesta. Samalla kun keskusteltaisiin perhesuunnittelusta, voitaisiin keskustella myös muusta elämätilanteesta. Ja ehkä kehittää jopa työelämäpalveluita osaksi neuvoloiden työtä”, totesi Saarikko.

Ministeri Saarikko kertoi esimerkin toimivasta käytännöstä:

”Keski-Pohjanmaalla on lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman rinnalla otettu käyttöön ASKEL-ryhmävalmennus. Se on suunnattu ensisijaisesti kotiäideille, joiden ajatusten siirtäminen pitkän ja arvokkaan kotijakson jälkeen takaisin työelämään on haastavaa. ASKEL-valmennuksessa konkretisoitaisiin osallistujien koulutus- ja työelämäsuunnitelmia intensiivisen perhearjen jälkeen.”

Neuvoloiden yhteydessä tarjottavien työelämäpalveluiden tavoitteena olisi nostaa äitien työllisyysastetta. Tämä tukisi osaltaan perhevapaauudistusta, jonka valmistelu on juuri käynnistynyt.

Lisätietoja

Erityisavustaja Riikka Pirkkalainen, p. 040 539 5090

Sivun alkuun