Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Miten kärkihankkeessa onnistuttiin saamaan hyvistä käytännöistä pysyvää toimintaa – tietoa tuloksista loppuseminaarissa 15. marraskuuta

Sosiaali- ja terveysministeriö
14.11.2018 13.03
Uutinen

Hyviä käytäntöjä on levitetty ja juurrutettu vuosina 2017-2018 osana hallituksen kärkihanketta Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta. Kärkihankkeeseen valikoitiin yhdeksän jo vaikuttavaksi todettua hyvää käytäntöä tai toimintamallia. Ne haluttiin saada käyttöön mahdollisimman laajasti koko maassa. Idea on, että hyvät toimintatavat ovat jatkossa pysyvää toimintaa hallintorakenteista riippumatta.

Kärkihankkeen hyvillä käytännöillä voidaan vaikuttaa ihmisten elintapoihin, kuten liikuntaan, ravitsemukseen, nukkumiseen, päihteiden käyttöön ja tupakointiin. Vaikutukset ulottuvat myös ihmisten osallisuuteen ja mielenterveyteen. 

Hankkeen loppuseminaarissa 15. marraskuuta arvioidaan, millaisia tuloksia on saatu aikaan. Tilaisuutta voi seurata verkon kautta ja tallenne on nähtävissä tapahtuman jälkeen täällä

Sosiaali-ja terveysministeriö jakoi valtionavustusta 7,25 miljoonaa euroa hyvien käytäntöjen levittämiseen käytettäväksi vuosina 2016-2018. Tietoa valtionavustusta saavista hankkeista ja niiden tuloksista löytyy täältä.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Meri Larivaara, p. 02951 63634, [email protected]

HYTE hallitus hankeuutinen kärkihankkeet
Sivun alkuun