Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Mattila WHO:n terveyden edistämisen konferenssiin Kiinaan

Sosiaali- ja terveysministeriö
21.11.2016 8.00
Tiedote 211

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila osallistuu Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyden edistämisen maailmankonferenssiin Shanghaissa 21.–22. marraskuuta.

”Health promotion in the Sustainable Development Goals” -konferenssin pääteema on YK:n Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteet ja terveyden edistäminen toimivien palveluiden, hyvän hallinnon sekä terveyden edistämiseen liittyvien taitojen, tietojen ja asenteiden parantamisen kautta. Suomi isännöi edellisen terveyden edistämisen maailmankonferenssin Helsingissä vuonna 2013.

Terveyttä ei voi edistää pelkästään terveyssektorin keinoin, vaan siihen tarvitaan yhteiskunnan kaikkia osa-alueita. Koko väestön terveyden edistäminen parantaa eri väestöryhmien tasa-arvoa. Mahdollisimman hyvä terveys on tärkeää myös kestävän kehityksen kannalta. Suomi laatii kansallisen kestävän kehityksen toimintasuunnitelman vuoden loppuun mennessä. Monien teemojen ohella yksi tärkeä tavoite on eriarvoisuuden vähentäminen.

Suomi on jo pitkään toteuttanut politiikassaan lähestymistapaa ”Terveys ja hyvinvointi kaikessa päätöksenteossa”. Tavoitteena on tehdä terveellinen elämäntapa mahdolliseksi kaikille ja helpoksi valita. Suomi on ollut aktiivisesti mukana edistämässä näitä asioita myös maailmanlaajuisesti.

Ministeri Mattila puhuu konferenssin paneelissa sekä Zero Hunger -ravitsemussivutapahtumassa. Lisäksi ministeri vierailee paikallisessa sairaanhoito-oppilaitoksessa ja Finchi-innovaatiokeskuksessa. Innovaatiokeskus on osa Team Finlandin vienninedistämistoimintaa Kiinassa. Muun muassa vanhuksille suunnattujen palveluiden ja laitteiden kysyntä nousee maassa nopeasti, mikä tarjoaa suomalaisyrityksille uusia mahdollisuuksia Kiinan kasvavilla terveysmarkkinoilla.

WHO:n kansainvälinen terveyden edistämisen konferenssi on järjestyksessä yhdeksäs. Edellinen konferenssi järjestettiin Helsingissä kesällä 2013 teemalla terveys kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Satu Leino, p. 02951 63428

Sivun alkuun