Hyppää sisältöön
Media

Mielenterveysstrategian hankekokonaisuudet täydentyvät uusilla hankkeilla

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.7.2021 15.16
Tiedote 201/2021

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt täydentävässä hankehaussa avustusta hankkeille, joilla vahvistetaan mielenterveysosaamista kunnissa ja ehkäistään itsemurhia. Käynnistyvät hankkeet toimeenpanevat keväällä 2020 julkaistua kansallista mielenterveysstrategiaa yhdessä tammikuussa 2020 käynnistyneiden valtionavustushankkeiden kanssa.

Rahoitusta mielenterveysosaamisen vahvistamiseen ja itsemurhien ehkäisemiseen

Mielenterveysosaamisen vahvistaminen kunnissa tarkoittaa sitä, että rahoitettavilla hankkeilla lisätään mielenterveysosaamista ja -taitoja sekä hyvää mielenterveysjohtamista eri hallinnonalojen yhteistyössä. Kohderyhmänä ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ja sivistystoimen työntekijät, esimiehet ja johto, järjestötoimijat sekä eri ikäiset kuntalaiset. Täydentävässä haussa rahoitusta myönnetään neljälle hankkeelle yhteensä 748 740 euroa. Hankkeet täydentävät 11 tammikuussa käynnistyneen hankkeen kokonaisuutta.

Kansalliseen mielenterveysstrategiaan sisältyy itsemurhien ehkäisyohjelma. Täydentävässä haussa rahoitusta myönnetään yhdelle hankkeelle 295 000 euroa. Hanke täydentää tammikuussa 2020 käynnistynyttä neljän hankkeen kokonaisuutta. Näiden yhteensä viiden hankkeen tavoite on esimerkiksi tehostaa itsemurhien ehkäisyä alueilla, joissa itsemurhakuolleisuus on suurinta, toteuttaa itsemurhien ehkäisyohjelman toimenpide-ehdotuksia ja pyrkiä vaikuttamaan itsemurhaan liittyviin asenteisiin.

THL tukee hankkeiden toimintaa ja edistää hankkeiden välistä yhteistyötä. Tarkemmat tiedot hankkeiden sisällöistä ja tarkemmista kohderyhmistä täydentyvät elokuussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielenterveysstrategian verkkosivuille.

Lisätietoja

Erja Koponen, erityisasiantuntija, p. 0295 163 652, [email protected]

Sivun alkuun