Hyppää sisältöön
Media

Lausuntoaika tupakka- ja nikotiinipolitiikan kehittämistyöryhmän ehdotuksista jatkuu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.11.2018 10.05
Tiedote 160/2018

Sosiaali- ja terveysministeriö on saanut yli 70 lausuntoa tupakka- ja nikotiinipolitiikan kehittämistyöryhmän ehdotuksista. Lausuntoaika päättyy kuitenkin virallisesti vasta 18. marraskuuta, jolloin myös Ahvenanmaa on ehtinyt antaa lausuntonsa ehdotuksiin. Tämän jälkeen sosiaali- ja terveysministeriö laatii lausunnoista yhteenvedon. Sen arvioidaan valmistuvan vuodenvaihteen tienoilla.

Suomeksi annetut lausunnot pyydettiin toimittamaan 19.lokakuuta mennessä. Jo annettuihin lausuntoihin voi tutustua täällä

Työryhmä esitti toukokuun lopussa toimenpiteitä, joilla tupakka- ja muiden nikotiinituotteiden käyttö Suomessa saataisiin tupakkalain tavoitteen mukaisesti loppumaan vuoteen 2030 mennessä. Tällöin niitä käyttäisi päivittäin alle 5 prosenttia aikuisista.

Työryhmän ehdotukset kohdistuvat muun muassa verotukseen, nuorten tupakoinnin aloittamisen ehkäisyyn, savuttomiin ympäristöihin, markkinointiin, viestintään, uusiin tuotteisiin, tupakoinnin lopettamisen tukeen, toimeenpanon tehostamiseen ja seurantajärjestelmiin.

Ehdotettuja toimia alettaisiin toteuttaa järjestelmällisesti jo seuraavan vaalikauden alussa. Savuttoman Suomen eteen tehtävän työn olisi työryhmän mukaan jatkuttava suunnitelmallisesti myös seuraavilla hallituskausilla.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Reetta Honkanen, p. 02951 63137

Sivun alkuun