Hyppää sisältöön
Media

Koronapassin tilapäiset rajoitukset tulevat voimaan Ahvenanmaan maakunnassa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.1.2022 13.21
Tiedote 3/2022

Valtioneuvosto on muuttanut tartuntatautilain 58 i §:ssä tarkoitettua asetusta, jolla koronapassin käyttöä rajataan määräaikaisesti. Koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille Ahvenanmaan maakunnassa.

Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina 7.1.2022 klo 00.

Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Rajoituksiin liittyviin kysymyksiin vastaavat ja niitä valvovat aluehallintovirastot.

Tätä poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla, eli Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon, Itä-Savon, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirin alueilla sekä Ahvenanmaan maakunnassa.

Kyseessä on poikkeuksellisen epidemiatilanteen edellyttämä tilapäinen sääntely, jolla osaltaan turvataan oikeutta terveyteen ja hyvinvointiin hillitsemällä taudin nopeaa leviämistä. Rokotuskattavuuden lisääminen on tärkein keino tehokkaalle epidemiantorjunnalle.

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa aluehallintovirastoja tarkastelemaan omien toimialueidensa yleisötilaisuuksiin ja asiakastiloihin kohdistuvia rajoituksia erityisesti matalan riskin tilaisuuksien kohdalla.

Lisätietoa

johtaja Jaska Siikavirta, [email protected]
osastopäällikkö Taneli Puumalainen, [email protected]

Omakantaa koskevat kysymykset: Omakannan asiakaspalvelu: [email protected] 

Lukusovellusta koskevat tekniset käyttötukikysymykset: Korona-info, p. 0295 535 535

Asetukset

Sivun alkuun