Hyppää sisältöön
Media

JOPA-hankkeen valtionavustuksista on tehty päätökset

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.7.2021 11.56
Uutinen

Joustavan palvelun asumismalli iäkkäille –hankkeen valtionavustuksia koskevat päätökset on tehty. Sosiaali- ja terveysministeriö jakaa valtionavustusta kunnille ja kuntayhtymille hankkeen toimintamallin kehittämiseen. Toimintamallin kehittämiseen on varattu miljoona euroa vuosille 2021-2022.

JOPA- hankkeen tavoitteet:

Hanke on osa kansallista ikäohjelmaa. Sillä toteutetaan myös hallitusohjelmaa sekä laatusuositusta, jonka tavoitteena on edistää ikääntyneille sopivien asumisratkaisujen toteuttamista, kuten esimerkiksi välimuotoista ja yhteisöllistä asumista. 
Lähtökohtana on, että asiakas saa elää loppuelämänsä tutussa kodissaan, jossa palveluja voidaan lisätä joustavasti asiakkaan palvelutarpeen kasvaessa.

Myönnetyt avustukset

Hakemuksia JOPA-hankkeen valtionavustushakuun jätettiin määräaikaan mennessä 14. Yksi hakemus saapui määräajan ulkopuolella. Valtionavustusta päätettiin myöntää viidelle hankkeelle, jotka sijoittuvat etelä-Karjalaan, Päijät-Hämeeseen, Hämeenlinnaan ja Pohjois-Karjalaan sekä viidennessä hankkeessa Kalajoelle, Ouluun ja Kuusamoon. Kaikki viisi hakemusta täyttivät kaikki haun vaatimukset ja saivat hyvät pisteet arviointikriteereistä.

Kahdelle hakijalle myönnetään haettava avustus kokonaan (Eksote ja Hämeenlinna) ja kolmelle hakijalle myönnetään avustus haettua pienempänä (Kalajoki, Päijät-Sote ja Siun Sote). Myönteisen rahoituspäätöksen saaneiden hankkeiden suunnitelmia ja talousarvioita vertailtiin, ja myönnettäviä avustuksia yhdenmukaistettiin keskenään, jolloin osalle hankkeista avustus myönnetään haettua pienempänä.

Lisätietoja:

Suunnittelija Kaarina Tuokko, p. 0295 163 340, [email protected]

Projektipäällikkö Marjaana Pennanen, p. 0295 163 187, [email protected]
 

Sivun alkuun