Hyppää sisältöön
Media

Hallituksen tasa-arvo-ohjelman valmistelu aloitettu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2019 12.14
Tiedote 144/2019

Rinteen hallituksen tavoitteena on parantaa tasa-arvoa yhteiskunnassa ja nostaa Suomi tasa-arvon kärkimaaksi. Tavoitteiden saavuttamiseksi on hallituksen toimintasuunnitelmaan kirjattu muun muassa laaja-alaisen tasa-arvo-ohjelman ja eri hallinnonalat kattavan seurantajärjestelmän laatiminen.

Tasa-arvo-ohjelman valmistelu on aloitettu sosiaali- ja terveysministeriössä. Ohjelman on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2020. Valmistelussa kuullaan kansalaisjärjestöjä, tutkijoita ja muita sidosryhmiä.

Valmistelua koordinoidaan pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin johdolla valtiosihteereistä koostuvassa epävirallisessa työryhmässä. Työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran perjantaina 22.11.2019.

”Hallituksen tavoitteena on nostaa Suomi tasa-arvon kärkimaaksi. Tasa-arvo-ohjelma toimii keskeisenä ja konkreettisena työkaluna tämän saavuttamiseksi. Tasa-arvotyössä tarvitsemme poikkihallinnollista yhteistyötä sekä vuorovaikutusta yhteiskunnan eri sektoreiden kanssa. Siksi näillä on keskeinen rooli myös ohjelman laatimisessa”, toteaa ministeri Blomqvist.

Tasa-arvo-ohjelma

Tasa-arvo-ohjelman tavoitteena on koota yhteen pääministeri Antti Rinteen hallituksen tavoitteet ja toimenpiteet sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Ohjelma on väline tasa-arvopolitiikan koordinoimiseksi valtioneuvostossa ja siihen sisältyy kaikkien ministeriöiden toimenpiteitä.

Ministeri Blomqvistin johtamaan työryhmään kuuluvat erityisavustaja Anna Abrahamsson, valtiosihteerit Tuomo Puumala, Johanna Sumuvuori, Minna Kelhä (varajäsen valtiosihteeri Saila Ruuth) ja Pilvi Torsti sekä osastopäällikkö Raimo Antila, johtaja Tanja Auvinen ja tasa-arvoneuvos Riitta Martikainen.

Lisätietoja

Erityisavustaja Anna Abrahamsson, p. 0295 150 029, [email protected]
Erityisavustaja Silja Borgarsdóttir Sandelin, p. 02951 50116, [email protected]
Johtaja Tanja Auvinen, sosiaali- ja terveysministeriö, tasa-arvoyksikkö, p. 029651 63715, [email protected]
Tasa-arvoneuvos Riitta Martikainen, sosiaali- ja terveysministeriö, tasa-arvoyksikkö, p. 02951 63548, [email protected]

Sivun alkuun