Hyppää sisältöön
Media

Haku eurooppalaisten osaamisverkostojen jäseneksi käynnistynyt

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2016 13.13
Uutinen

Eurooppalaisten osaamisverkostojen (European Reference Networks, ERN) perustamiseen johtava ensimmäinen haku käynnistyi 16.3.2016. Osaamisverkostojen jäseneksi voivat hakea terveydenhuollon tarjoajat, esimerkiksi sairaanhoitopiirit. Virallisena hakijana on juridinen oikeushenkilö, esimerkiksi kuntayhtymä tai osakeyhtiö.

Haussa on kaksi hakuaaltoa. Meneillään olevaan hakuaaltoon voivat osallistua ne, jotka hakevat samalla ERNien toiminnalle EU:n vuoden 2016 terveysohjelman avustusta. Hakuaika päättyy 21.6.2016. Kesäkuussa 2016 käynnistyvään toiseen hakuaaltoon voivat osallistua ne, jotka eivät hae komissiolta rahoitusta ERNien toimintaan.

Osaamisverkoston perustamista koskevaan hakemukseen on liitettävä terveydenhuollon tarjoajan jäsenyyshakemus. Jäsenyyshakemukseen on liitettävä valtion viranomaisen antama lausunto, että kyseisen terveydenhuollon tarjoajan osallistuminen eurooppalaiseen osaamisverkostoon on kansallisen lainsäädännön mukaista. Suomessa lausunnon antaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Virallisen hakijan hyväksymä jäsenyyshakemus ja STM:lle osoitettu lausuntopyyntö pyydetään toimittamaan sähköpostitse osoitteeseen [email protected] ja [email protected] Vastauksessa tulee mainita diaarinumero STM/2450/2015.

Perustettavien osaamisverkostojen jäsenyyttä voi hakea myöhemminkin milloin vain. Hakuprosessi on silloin samankaltainen kuin nyt osaamisverkostojen perustamisvaiheessa.

Potilaiden oikeuksien soveltamisesta rajat ylittävässä terveydenhuollossa annetun direktiivin mukaisesti Euroopan komissio tukee jäsenvaltioita eurooppalaisten osaamisverkostojen perustamisessa ja kehittämisessä erityisesti harvinaisten sairauksien alalla. Sosiaali- ja terveysministeriö kannustaa ERNin jäseneksi pyrkiviä terveydenhuollon tarjoajia verkostoitumaan saman erikoisalan muiden toimijoiden kanssa.

Lisätietoja

lääkintöneuvos Jaakko Yrjö-Koskinen, p. 050 3484 877, [email protected]

Sivun alkuun