Hyppää sisältöön
Media

Aikuisten kuntoutuspsykoterapian korvaustaso nousee

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 10.12.2015 14.43
Tiedote 213/2015

Aikuisten kuntoutuspsykoterapian korvaustasoa korotetaan ja se yhtenäistetään nuorten kuntoutuspsykoterapian korvaustason kanssa vuoden 2016 alusta.

Nyt yksilö- ja ryhmäterapiassa nuorten korvaustaso on aikuisten korvaustasoa korkeampi. Nuorilla on ollut oma, korkeampi korvaustaso vuodesta 2000 lähtien. Aikuisten korvaustaso on ollut sama yli 20 vuotta. Aikuisten kuntoutuspsykoterapian suuri omavastuuosuus on heikentänyt erityisesti työttömien, opiskelijoiden ja muiden pienituloisten aikuisten mahdollisuuksia päästä kuntoutuspsykoterapiaan.

Mielenterveyden häiriöt johtavat usein sairauspoissaoloihin töistä, opintojen keskeytyksiin ja työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymiseen. Tutkimusten mukaan psykoterapia on hyvä hoito- ja kuntoutusmuoto useissa mielenterveyden häiriöissä. Kuntoutuspsykoterapian avulla voidaan parantaa henkilön työ- ja opiskelukykyä sekä ehkäistä työkyvyttömyyttä.

Valtioneuvoston asetus on osa lainsäädännöllisiä muutoksia, joiden tarkoituksena on helpottaa osatyökykyisten työssä jatkamista ja työllistymistä sekä pidentää työuria. Asetus tulee voimaan 1.1.2016.

Lisätietoja:

hallitussihteeri Milja Tiainen, p. 02951 63579, [email protected]

Sivun alkuun