Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Synnytykset voivat jatkua Oulaskankaan sairaalassa poikkeusluvalla

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.7.2018 15.31
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle poikkeusluvan synnytysten jatkamiselle Oulaskankaan sairaalassa.

Oulaskankaan sairaala voi jatkaa synnytystoimintaa 31.12.2021 asti.

Poikkeusluvan perustelut

Valtioneuvoston asetuksen mukaan synnytyksiä hoitavassa sairaalassa täytyy hoitaa vähintään noin 1 000 synnytystä vuodessa. Sosiaali- ja terveysministeriö voi kuitenkin myöntää poikkeusluvan synnytysten määrälle, jos se on tarpeen palvelun saavutettavuuden tai potilasturvallisuuden vuoksi.

Oulaskankaan sairaalan synnytysten määrä on viime vuosina vähentynyt, mutta synnytyksiä oli vuonna 2017 ennakkotiedon mukaan edelleen 864.

Poikkeusluvan myöntämistä puoltavat alueen pitkät välimatkat, suhteellisen suuri synnyttäjien määrä sekä se, että alueella on enemmän monisynnyttäjiä kuin muualla Suomessa.

Lisäksi sairaalassa on riittävä määrä tarvittavaa henkilökuntaa, tilat, välineet ja laitteet sekä nopeasti saatavilla synnytyksiin ja anestesiologiaan perehtyneitä lääkäreitä. Näiden kohentuneiden laatutekijöiden on arvioitu täyttävän korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen (5217/2017) mukaiset edellytykset.

Pohjois-Pohjanmaa on Suomen korkeimman syntyvyyden aluetta, jossa asuu Suomen nuorin väestö.

Lisätietoja

Ylijohtaja Markku Tervahauta, p. 050 304 6996, [email protected]
Lääkintöneuvos Timo Keistinen, p. 050 571 4015, [email protected]

Sivun alkuun