Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomen terveydenhuoltojärjestelmästä mallia Iraniin

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.8.2016 12.01
Uutinen

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula tapaa Iranin terveysministeri Seyed Hassan Hashemin Helsingissä tiistaina 30. elokuuta.

Iranin terveysministeri tutustuu kaksipäiväisen vierailunsa aikana Suomen terveydenhuoltojärjestelmään. Suomessa iranilaisvaltuuskuntaa kiinnostaa erityisesti ennaltaehkäisevä terveydenhuolto, syöpähoidot, hammasterveys sekä terveysteknologian korkea taso.

Suomen terveydenhuoltojärjestelmää pidetään Iranissa malliesimerkkinä ja iranilaiset ovat kiinnostuneita yhteistyöstä muun muassa kroonisten sairauksien ehkäisemisessä.

Iran on tällä hetkellä nopeasti kasvava markkina-alue. Maan väkimäärä kasvaa vauhdilla, josta seuraa paineita kehittää julkista terveyssektoria. Maassa riittää kysyntää esimerkiksi lääkeaineille, laitteille sekä uusimmalle alan teknologialle. Korkean tason ministerivierailu avaa suomalaisyrityksille ovia Iranin terveysmarkkinoille.

Suomalaisyritykset pystyvät tarjoamaan Iranille terveysteknologiaa ja osaamista. Iranin terveydenhuoltopalvelut ovat laadukkaat ja kattavat. Maalla on korkeaa osaamista muun muassa lääkkeiden ja rokotteiden tuotannosta sekä lääketieteellisestä tutkimuksesta. Myös terveysturismi lisääntyy. Tuhannet terveysturistit käyttävät Iranin terveyspalveluita vuosittain.

Vierailun yhteydessä ministerit allekirjoittavat Suomen ja Iranin välisen yhteistyöasiakirjan koskien terveydenhuoltoalaa.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Anni Kaukoranta, p. +358 2951 63558

Juha Rehula
Sivun alkuun