Hyppää sisältöön
Media

STM avasi venäjänkieliset verkkosivut

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.12.2015 8.21
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on avannut verkkopalvelujen uudistuksen osana venäjänkieliset verkkosivut tänään. STM on ensimmäinen ministeriö, joka on koonnut erilliset verkkosivut venäjänkielisille tiedon hakijoille. Sivulle on koottu perustietoa kaikista ministeriön vastuualueista sekä tietoa ministeriöstä.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee ja toimeenpanee ihmisten arkeen vaikuttavaa lainsäädäntöä ja hankkeita. STM:n vastuulla ovat mm. terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen, sote-palvelut, sosiaalietuudet, työturvallisuus ja tasa-arvo-asiat. Verkkosisällöillä halutaan palvelevan myös kielivähemmistöjä. Suomessa asuu melko paljon venäläistaustaisia ihmisiä, joita ministeriö haluaa palvella heidän kotikielellään.

STM:n viestintäjohtaja Eeva Larjomaan mukaan venäjänkielistä materiaalia on tuotettu jo aiemmin esimerkiksi lastensuojeluasioista, kun ne ovat nousseet keskusteluun. Nyt verkkosisältöjä on laajennettu kattamaan ministeriön koko toimintakenttä. Sivujen sisältöjä vahvistetaan pikkuhiljaa lisää. ”Nyt, kun Suomeen on tullut paljon turvapaikanhakijoita, on harkittava verkkosisältöjen tuottamista myös muilla kielillä”, Larjomaa pohtii.

Verkkosivujen uudistuksen on syksyn aikana suunnitellut ja toteuttanut inkeriläistaustainen korkeakouluharjoittelija Katarina Vesikko.

”Tiedän tuttavien kokemuksia seuranneena, kuinka vaikeaa suomen kielen opettelu voi olla”, Vesikko sanoo. ”Uusien sivujen pitäisi palvella mahdollisimman hyvin ministeriön sivuille hakeutuvia: venäjänkielisiä toimittajia, Suomeen töihin saapuvia ja etenkin Suomessa pysyvästi asuvia venäjänkielisiä ihmisiä.”

”Sivujen rakentaminen oli iso projekti, mutta antoisa, koska siinä näki työnsä tulokset konkreettisesti parempana palveluna”, Vesikko sanoo.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Eeva Larjomaa, p. 0295 163 132

Sivun alkuun