Hyppää sisältöön
Media

Lääkeasioiden uudistuksen koordinaatioryhmä kokoontui – apteekkijaos nimettiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.2.2021 10.32
Tiedote 28/2021

Lääkeasioiden uudistuksen koordinaatioryhmä kokoontui 28.1. nimeämään apteekkijaoksen, joka on yksi kolmesta koordinaatioryhmän alle nimettävästä jaoksesta.  Keskustelua käytiin lisäksi hiljattain valmistuneesta lääketietovarantoselvitystä. Koordinaatioryhmä aloitti toimintansa marraskuussa 2020.

Lääkeasioita uudistetaan pitkäjänteisesti sosiaali- ja terveysministeriön raporttiin (2019:5) sisältyvän tiekartan mukaisesti. Lääkeasioiden tiekartan toimeenpano on jaettu kolmeen kehittämiskokonaisuuteen: lääkehoidon ohjauksen ja rahoituksen kehittämiseen, tiedonhallinnan ja digitaalisten työvälineiden kehittämiseen ja apteekkitalouden ja lääkkeiden jakelun kehittämiseen. 

Nyt nimetty apteekkijaos tukee apteekkitalouden ja lääkejakelun kehittämiskokonaisuuden valmistelua. Jaoksen tehtävänä on: 

  • valmistella apteekkitalouden ja vähittäisjakelun kehittämiseen tarvittavia toimenpiteitä,
  • tehdä selvitys apteekkialan laajemman uudistustyön pohjaksi ja 
  • laatia kehittämisehdotuksia apteekkijärjestelmän ja vähittäisjakelun uudistamiseksi sekä lääkkeiden saatavuuden edistämiseksi.  

Lääkehoidon tiedonhallinnan jaos nimettiin koordinaatioryhmän marraskuun 2020 kokouksessa. Lääkehoidon ohjauksen ja rahoituksen kehittämiseen keskittyvä jaos nimetään myöhemmin keväällä. Alustavan työsuunnitelman mukaisesti koordinaatioryhmä kokoontuu kevään 2021 aikana vielä kaksi kertaa. 

Lääketietovarantoselvityksestä keskusteltiin

Koordinaatioryhmä kävi lisäksi keskustelua lääketietovarantoselvityksestä, joka toteutettiin STM:n toimeksiannosta Lääkkeiden turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeassa. Selvityksessä koottiin lääketietovarannon sisältötarpeet, toimintaedellytykset ja niihin liittyviä vaatimuksia sekä mahdollisia esteitä tai riskejä tietovarannon toteuttamisen suhteen. 

Lääkeasioiden uudistuksen hankesivu avattu

Lääkeasioiden uudistuksen hankesivu on avattu osoitteeseen stm.fi/laakeasioiden-uudistus. Sivulta löytyvät hankkeen esittelyn lisäksi mm. uudistukseen liittyvät tiedotteet ja linkkejä muihin materiaaleihin.


Lisätietoja:

Elina Asola, erityisasiantuntija, p.  0295 163 437
Anne Hautala, erityisasiantuntija, p. 0295 163 703

Lääkeasioiden uudistus
Sivun alkuun