Hyppää sisältöön
Media

Iäkkäiden ja omaishoidon kärkihanke siirtyy suunnittelemisesta käytännön työhön

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.2.2016 12.48
Uutinen

Hallituksen kärkihanke Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaiken ikäisten omaishoitoa (I&O) on nyt siinä vaiheessa, että suunnitelmien laatimisesta päästään käytännön työhön. Hanke polkaistaan virallisesti käyntiin aloitusseminaarissa Helsingissä 21. maaliskuuta.

”Ohjaus- ja projektiryhmien paneutuva työ on kannattanut, samoin asian käsittely keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Olemme saaneet kasaan erinomaisen paketin, jota on helppo lähteä syventämään tarkemmilla osasuunnitelmilla. Enää pieni puristus ja suunnitelma on valmis kommentoitavaksi Otakantaa-palvelussa”, kertoo hankkeen johtaja Päivi Voutilainen.

Projektipäällikkö vahvistaa tiimiä

Valtava hanke sai oivan lisäresurssin, kun projektipäälliköksi kutsuttu Anja Noro aloitti työt ministeriössä tammikuun loppupuolella. Anja työskentelee STM:ssä kärkihankkeen ajan eli reilut kolme vuotta.

”Siirryin ministeriöön Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, jossa toimin tutkimusprofessorina. Asiasisällön puolesta minun oli helppo siirtyä hankkeeseen, sillä olen ollut mukana yhtenä THL:n edustajista alusta asti. On hienoa päästä tekemään päätyönään vuosisadan muutosta iäkkäiden kotihoidossa ja omaishoidon vahvistamisessa”, Noro kertoo.

Laita kalenteriin 21.3.

Hankkeen virallisesti aloittava tilaisuus järjestetään maanantaina 21. maaliskuuta Marina Congress Centerissä Helsingissä. Tilaisuus on tarkoitettu iäkkäiden palvelujen kanssa työskenteleville, kuten sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajille, alan ammattilaisille ja kolmannen sektorin toimijoille. Kutsumme mukaan myös iäkkäitä ihmisiä ja omais- & perhehoitajia. Ilmoittautuminen ja ohjelma löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön tapahtumakalenterista viikolla 6.

Lisätiedot

johtaja Päivi Voutilainen, p. 0295 163 403, [email protected]
projektipäällikkö Anja Noro, p. 0295 163 006, [email protected]

Sivun alkuun