Skip to content
Media

Ministeri Huovinen tapasi YK:n pääsihteerin erityisedustajan

Ministry of Social Affairs and Health
Julkaisuajankohta 29.5.2013 12.20
Tiedote -

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen tapasi YK:n pääsihteerin erityisedustajan Marta Santos-Paisin keskiviikkona 29. toukokuuta. Ministeri Huovinen ja Santos-Pais keskustelivat muun muassa lapsiin kohdistuvasta väkivallasta, vammaisten lasten oikeuksista sekä lapsiperheille tarjottavista palveluista ja neuvonnasta.

Ministeri Huovinen kertoi arvostavansa suuresti erityisedustajan tekemää työtä. Samalla hän painotti kansainvälisen yhteistyön merkitystä lasten etujen ajamisessa.

- Suomi haluaa olla mukana kansainvälisessä yhteistyössä ja jakaa kokemuksia hyviksi todetuista käytännöistä, mutta myös ottaa oppia muilta mailta niissä asioissa, joissa Suomella on kehitettävää, ministeri totesi.

- Tärkeää on, että vaikeistakin asioista uskalletaan puhua. Esimerkiksi neuvoloissa ammattilaisilta vaaditaan rohkeutta ottaa perheväkivalta puheeksi. Voimme parantaa lasten ja perheiden hyvinvointia vain sillä, ettemme ummista silmiämme ongelmilta, ministeri muistutti.

Santos-Pais kehui Suomen työtä lasten oikeuksien edistämiseksi. Hän nosti esimerkiksi Älä lyö lasta! -toimintaohjelman, jolla pyritään vähentämään lapsiin kohdistuvaa kuritusväkivaltaa.

- Monissa maissa fyysinen kuritus nähdään osana kasvatusta, koska vanhemmilla ei ole tietoa muusta. Tällainen kuritusväkivallan vastainen toimintaohjelma tarvittaisiin joka maahan, hän totesi.

YK:n pääsihteerin erityisedustaja muistutti myös talouskriisin vaikutuksista lapsiperheiden arkeen.

- Sosiaali- ja terveysministeriöllä on tärkeä rooli pitää lasten asiaa esillä myös taloudellisesti vaikeina aikoina. Valtion ja kansalaisjärjestöjen toimivasta yhteistyöstä on tässä suuri apu, erityisedustaja jatkoi.

Santos-Pais tapaa Suomen vierailullaan myös muun muassa lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aulan sekä lapsijärjestöjen edustajia.

Lisätietoja

ylitarkastaja Mari Korhonen, STM, p. 0295 163 119
ylitarkastaja Marjaana Pelkonen, STM, p. 0295 163 331
neuvotteleva virkamies Marjo Lavikainen, STM, p. 0295 163 581


 Liitteet

Älä lyö lasta! Kansallinen lapsiin kohdistuvan kuritusväkivallan vähentämisen toimintaohjelma 2010-2015 (Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2010:7)


Susanna Huovinen
Back to top

We are currently updating our website

We are currently updating our website to comply with changes entered into force on 1 January 2023. With these changes, the responsibility for organising health and social services were transferred from municipalities to wellbeing services counties.