Skip to content
Media

Petteri Tiippanasta STUK:n uusi pääjohtaja

Ministry of Social Affairs and Health
Julkaisuajankohta 8.8.2013 10.28
Tiedote -

Hallitus on tänään nimittänyt diplomi-insinööri Petteri Tiippanan Säteilyturvakeskuksen (STUK) pääjohtajan määräaikaiseen virkaan 1.9.2013 alkaen. Tehtävä on kolmen vuoden sijaisuus.

Sosiaali- ja terveysministeriön alaisen Säteilyturvakeskuksen toiminnan tarkoituksena on suojella ihmisiä, yhteiskuntaa, ympäristöä ja tulevia sukupolvia säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.

Pääjohtaja johtaa Säteilyturvakeskuksen toimintaa ja vastaa siitä, että keskuksen tehtävät hoidetaan taloudellisesti, tehokkaasti ja tuloksellisesti. Kolmen seuraavan vuoden aikana pääjohtajan työ painottuu äskettäin vahvistetun uuden strategian toimeenpanon sekä käytössä, rakenteilla ja suunnitteilla olevien ydinlaitosten valvonnan johtamiseen.

Tiippana on työskennellyt STUK:ssa vuodesta 1997 alkaen. Vuodesta 2009 lähtien hän on toiminut johtajana ja osaston päällikkönä STUK:ssa ydinvoimalaitosten valvontaosastolla. Tiippanalla on runsaasti kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä. Hän on myös työskennellyt Yhdysvaltojen ydinturvallisuusviranomaisessa 2000-luvun alussa.

Säteilyturvakeskuksen pääjohtajan sijaisuus tuli haettavaksi, kun virassa toiminut pääjohtaja Tero Varjoranta nimitettiin Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA:n apulaispääjohtajaksi (Deputy Director General for Safeguards).

Lisätietoja

hallintoylijohtaja Jaana Koski, STM, p. 0295 163 519
johtaja Petteri Tiippana, STUK, p. 09 7598 8654Muualla palvelussa Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Tero Varjoranta IAEA:n apulaispääjohtajaksi (Tiedote 4.3.2013)
Säteilysuojelu
Muualla verkossa

Säteilyturvakeskus (STUK)

Back to top

We are currently updating our website

We are currently updating our website to comply with changes entered into force on 1 January 2023. With these changes, the responsibility for organising health and social services were transferred from municipalities to wellbeing services counties.