Skip to content
Media

Suomen ja Saudi-Arabian välinen terveysalan yhteistyö syvenee

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.9.2018 14.42
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila johtaa Team Finland -yritysvaltuuskunnan vienninedistämismatkaa Riadiin Saudi-Arabiaan 10.–13. syyskuuta.

Vierailun pääteemoina ovat terveysteknologia ja digitaaliset terveyspalvelut, erityisesti vanhusten hoito, terveyden edistäminen sekä koulutusyhteistyö.

”Suomalainen osaaminen ja tutkimus koskien muun muassa terveysteknologiaa ja terveyden edistämistä on kansainvälisesti mitattuna ensiluokkaista. Olen iloinen, että voimme olla viemässä suomalaista tietotaitoa maailmalle globaalien terveyshaasteiden ratkaisemiseksi. On myös erityisen ilahduttavaa, että useamman vuoden työmme on nyt konkretisoitunut yritysten solmimien kauppasopimusten muodossa”, toteaa Mattila.

Matkallaan Mattila tapaa muun muassa Saudi-Arabian terveysministerin sekä työllisyydestä ja sosiaalisesta kehityksestä vastaavan varaministerin. Korkean tason tapaamisten ohella valtuuskunta vieraili Global Health Saudi Exhibition –messuilla sekä tutustui paikallisiin johtaviin sairaaloihin.

Mattilan vierailu on jatkumoa aiemmalle terveysalan yhteistyölle Suomen ja Saudi-Arabian välillä. Elokuussa 2017 maiden terveysministeriöt allekirjoittivat terveysalan kaupallista yhteistyötä painottavan yhteisymmärrysasiakirjan, joka mahdollistaa yhä tiiviimmän yhteistyön maiden

terveysalan toimijoiden ja yritysten välillä. Riadissa osa mukana olleista yrityksistä on allekirjoittanut kauppasopimuksen seuraavana konkreettisena askeleena jatkoyhteistyöstä.

Vierailu järjestettiin yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Lisätietoja:

erityisavustaja Kari Synberg, p. 050 574 2297

Back to top