Skip to content
Media

Onko heikoimmille tilaa?

Ministry of Social Affairs and Health
Julkaisuajankohta 5.4.2011 11.15
Tiedote -

"Haluan tietää, onko teidän yhteiskunnissanne tilaa kaikkein heikoimmille", sanoo Gilda Farrell, Eurooppa-neuvoston sosiaalisen tutkimuksen ja kehittämisen osaston päällikkö, yksi Helsingissä meneillään olevan hyvinvointikonferenssin pääpuhujista.

"Poliittisten ja yhteiskunnallisten prosessien ulkopuolelle jäävien, huomiota herättämättömien köyhien ihmisten osuus Euroopassa kasvaa.  Jotta yhteiskunnassa olisi tilaa kaikille, uudistus-käsitteen ytimen on oltava erojen tasoittaminen", hän jatkaa.

Konferenssin teema on pohjoismainen hyvinvointimalli, sen haasteet ja mahdollisuudet yhteiskunnassa, jossa väestön ikääntyminen ja globalisoituminen ovat tulevaisuuden haasteita. Konferenssi pidetään aikana, jolloin pohjoismainen tapa selviytyä taloudellisesta taantumasta saa ihailevia katseita muualta maailmasta.

Johtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki Suomen sosiaali- ja terveysministeriöstä näkee konferenssin mahdollisuutena käynnistää yhteiskunnallinen keskustelu uudelleen.

"Sosiaali- ja terveydenhuollon kysymykset ovat jääneet talouselämän ja ekonomien esille tuomien väitteiden varjoon. Me haluamme ottaa takaisin oikeuden korottaa äänemme ja puolustaa yhteistä hyvinvointiamme", hän sanoo.

Konferenssi on osa pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajuuskauden ohjelmaa. Konferenssin järjestävät Pohjoismainen Hyvinvointikeskus, Suomen sosiaali- ja terveysministeriö sekä Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Konferenssin voit katsoa jälkikäteen tallenteena. Ohjelman löydät konferenssin  www-sivuilta.

What Role will the Nordic Welfare Model Play in Globalization?

Lisätietoja

tiedottaja Anna Påfs, STM, [email protected], p. 09 160 73124
tiedottaja Nino Simic, Pohjoismainen Hyvinvointikeskus, [email protected], p.+46 70 5170758Muualla palvelussamme

Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajakausi 2011

Back to top