Changes to restrictions on food and beverage service businesses
The Government has amended the decree restricting the activities of food and beverage service businesses due to the COVID-19 epidemic. Based on changes in the regional epidemiological situation, the restrictions on food and beverage service businesses will be lifted in South Karelia and the restrictions for the community transmission phase of the epidemic will be applied to food and beverage service businesses in Päijät-Häme.
Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina 8.10.2021.
Leviämisvaiheen rajoitukset ravitsemisliikkeille ovat voimassa Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Satakunnan ja Päijät-Hämeen maakunnassa sekä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa 8.10. alkaen
Ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05-01.
Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.
Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.
Rajoitukset ravitsemisliikkeille muualla maassa, eli kiihtymisvaiheen ja perustason alueilla, 8.10. alkaen
Ei erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.
Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat voimassa kaikilla alueilla.
Poikkeukset rajoituksiin säilyvät ennallaan
Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.
Lisätietoja:
Ismo Tuominen, hallitusneuvos, sosiaali- ja terveysministeriö, [email protected]
Rajoitusten käytännön toteuttamiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat aluehallintovirastot.