Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä Pohjoisen ulottuvuuden kokouksessa Riiassa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2003 9.23
Tiedote 178/2003

Sosiaali- ja terveysministeriö jatkaa Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan kumppanuusohjelman valmisteluja. - Suomen hallituksen vahva tuki Pohjoiselle ulottuvuudelle jatkuu ja olemme tyytyväisiä siitä, että niin monet alueen maat ja toimijat ovat kiinteästi mukana tässä hankkeessa, totesi peruspalveluministeri Liisa Hyssälä puhuessaan Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan kumppanuusohjelman kokouksessa Riiassa. Ministeri Hyssälä toimi kumppanuusohjelmaa valmistelevan kansainvälisen työryhmän puheenjohtajana. Työryhmä piti kokouksena Riiassa 10.-11.6.2003.

Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan yhteistyö jatkuu tiiviinä

Pohjoisen ulottuvuuden sosiaali- ja terveysalan kumppanuusohjelmassa keskitytään tartuntatautien, kuten hiv- aids- ja tuberkuloosin torjuntaan sekä päihteiden ja huumeiden aiheuttamiin ongelmiin ja lisäksi sydän- ja verisuonitautien ehkäisyyn ja terveiden elämäntapojen edistämiseen. Ministeri Hyssälä korosti puheessaan, että nämä ongelmat koskevat koko meidän aluetta. Hänen mukaansa riskinä on, että ongelmat siirtyvät seuraavaan sukupolveen ellei näihin tartuta.

Sosiaali- ja terveysministeriöllä on Suomessa vetovastuu alansa Pohjoisen ulottuvuuden hankkeista. Syksyllä 2002 päätettiin sosiaali- ja terveysalan kumppanuusohjelman valmistelusta. Valmistelu huipentuu syykyllä 2003 Oslossa järjestettävään konferenssiin, jolloin ohjelmasta sovitaan. Ohjelman valmistelua varten toimii nyt Riiassa kokoontuneen kansainvälisen työryhmän lisäksi sosiaali- ja terveysministeriön asettama kansallinen johtoryhmä. Johtoryhmä ohjaa kumppanuusohjelman valmisteluprosessia ja valmistelee Suomen aloitteita ja kannanottoja. Tämän johtoryhmän työtä johtaa peruspalveluministeri Liisa Hyssälä.

Sivun alkuun