Hyppää sisältöön
Media

Lääkkeiden hintalautakunta hyväksyi kaksi uutta lääkettä erityiskorvattavaksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2004 10.00
Tiedote -

Lääkkeiden hintalautakunta hyväksyi kahta uutta lääkeainetta sisältävät valmisteet erityiskorvattaviksi vaikeiden ja pitkäaikaisten sairauksien hoitoon, joissa lääkkeiden kustannukset korvataan 100 -prosenttisesti 5 euroa ylittävältä osalta ostokertaa kohti. Muutokset tulevat voimaan 1.6.2004.

Kapesitabiinia sisältävät Xeloda-valmisteet tulevat erityiskorvattaviksi hoidettaessa rintasyöpää ja sellaisia pahanlaatuisia kasvaimia, joita ei ole erikseen mainittu valtioneuvoston asetuksessa ja joiden hoidossa kapesitabiinilla on osoitettu olevan merkitystä.

Travoprostia sisältävä Travatan-lääkevalmiste erityiskorvataan potilaille, joille on myönnetty erityiskorvausoikeus glaukooman eli silmänpainetaudin hoidossa.

Lääkkeiden hintalautakunta päätti uusista erityiskorvattavista lääkkeistä 20. huhtikuuta kokouksessaan. Lääkkeiden erityiskorvattavuutta koskevat menettelysäännökset muuttuivat vuoden 2004 alusta. Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimivan Lääkkeiden hintalautakunnan tehtäviä laajennettiin siten, että se saa päättää lääkkeiden kohtuullisen tukkuhinnan lisäksi myös lääkevalmisteen erityiskorvattavuuden. Aikaisemmin valtioneuvosto päätti uusista erityiskorvattavista lääkeaineista.

Lisätietoja: Sinikka Rajaniemi, pääsihteeri, yliproviisori, puh. 160 73171; 040-5015076, [email protected]
Elina Asola, yliproviisori, puh. 160 73198, [email protected]

Sivun alkuun