Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lähisuhde- ja perheväkivaltaan puututtava entistä herkemmin

Sosiaali- ja terveysministeriö
10.10.2006 7.50
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriön lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn toimintaohjelma järjesti 10. lokakuuta seminaarin Yhteistyöllä turvallisuutta - Lähisuhde ja perheväkivallan ehkäisytyö osana kunnan peruspalvelua. Seminaarissa tehtiin tilannekatsaus siihen, miten kunnissa on viety eteenpäin toimintaohjelman tavoitteita lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisemiseksi.

”Lähisuhde- ja perheväkivalta on ongelma, joka ole selvästi kuulunut kenenkään vastuulle. Puutteita on myös väkivallan tunnistamisessa ja siihen puuttumisessa. Toimintaohjelmalla olemme saaneet kunnissa aikaan heräämisen. Kunnalla on vastuu järjestää palvelut siten, että väkivaltatilanteessa eri osapuolet saavat tarvitsemansa avun,” totesi ylitarkastaja Helena Ewalds sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lähes joka kuntaan on nyt nimetty yhdyshenkilö, joka vastaa asian eteenpäin viemisestä kunnassaan. Lääneihin on puolestaan palkattu lähisuhde- ja perheväkivaltatyön koordinaattorit, jotka tukevat kunnissa tehtävää työtä. ”Tavoitteena on että joka kuntaan saadaan suunnitelmat siitä, miten lähisuhde- ja perheväkivaltaan liittyvät ongelmat hoidetaan. Lisäksi tarvitsemme selkeät rakenteet lähisuhde- ja perheväkivallan vastaisen työn valtakunnalliseksi ja alueelliseksi tukemiseksi,” Ewalds jatkoi.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Helena Ewalds, puh. (09) 160 73775, 050 466 2854, [email protected]

Sivun alkuun