перейти к содержанию
Правительство и министерства Финляндии Медиа

Positiivinen muutos työpaikoilla on mahdollista

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.5.2017 15.21
Tiedote 68/2017

Suomalainen työelämä on mainettaan parempaa. Monet työyhteisöt kehittävät toimintatapojaan keskellä työelämän murrosta ja ne ovat myös valmiita jakamaan osaamistaan muille.

Tämä kävi ilmi tänä keväänä kun, viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli peräti 99 mainiota hakijaa. Hakijoiden joukosta valittiin yhdeksän työpaikkaa, jotka sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila palkitsi 9. toukokuuta Helsingissä järjestetyssä palkintotilaisuudessa.

10 000 euron tunnustuspalkinnon saivat Anninpirtti, Sastamalasta, Tupahoiva Oy, Sastamalasta ja Mustijoen perusturva, Mäntsälän ja Pornaisten lastensuojelu. 15 000 euron palkintosumman saivat Maustaja Oy, Pyhännältä, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Järvi-Saimaan Palvelut Oy, Sulkavalta, Skanska Oy, Tampereen yksikkö, Turun yliopisto ja Joensuun kaupunki.

Tilaisuudessa palkittiin myös yleisöäänestyksessä innostavimmaksi valittu Joensuun kaupunki. Yleisöäänestyksen suosikki sai vielä 10 000 euron bonuksen. Työelämäpalkinnon saajien käytännössä hyviksi havaitut opit on koottu kaikkien hyödynnettäviksi verkkosivuille.

Nyt palkittuja työpaikkoja yhdistää se, että niissä on haluttu tehdä asioita aiempaa paremmin. Henkilöstöllä on lupa ja vastuu toimia parhaalla tavalla ja toteuttaa ideoitaan ja yrityksen johto on antanut vahvan tukensa ja luottamuksensa kehittämistyölle. Muutos on saatu aikaan yhdessä. Kehittämistä on ohjannut enemmin ajatus ”antakaa mennä” kuin ”ei siitä kuitenkaan mitään tule”.

Työelämäpalkinto jaetaan nyt viimeisen kerran, kun määräaikaisen rahaston varat on jaettu tunnustuspalkintona ansioituneille työelämän edistäjille. Ensimmäisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2008 ja se on myönnetty neljä kertaa. Työelämä palkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto. Rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra. Työsuojelurahasto osallistuu palkittavien valintaan. Palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Lisätietoja:

Työelämäpalkinto

Ismo Suksi, neuvotteleva virkamies (STM), p. 0295 163 464, [email protected]

Mikko Rissanen, ylitarkastaja (STM), p. 0295 163 287, etunimi.sukunimi[email protected]

Suvi Kiesiläinen, asiantuntija (Sitra), p. 0294 618 273, [email protected]

Ministeri Mattila: Työpaikoilla tahto tulla paremmiksi

Back to top