Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n uuden tautikeskuksen johtaja Suomeen

Sosiaali- ja terveysministeriö
22.8.2005 12.00
Tiedote -

EU:n Tukholmassa sijaitsevan uuden tautikeskuksen (ECDC) johtaja Zsuzsanna Jakab vierailee Helsingissä 23.-24.8.2005 sosiaali- ja terveysministeriön ja Kansanterveyslaitoksen (KTL) vieraana. Unkarilaissyntyinen, aikaisemmin terveyskysymyksistä vastaava valtiosihteeri Jakab nimitettiin virkaansa viime talvena.

ECDC:n tavoitteena on tukea jäsenmaita tartuntatauteihin varautumisessa, uhkien varhaisessa toteamisessa ja niiden nopeassa torjumisessa. Keskus rakentaa yhteistyössä EU:n jäsenmaiden kanssa tartuntatautien seuranta- ja torjuntajärjestelmiä ja tarjoaa korkeatasoista tieteellistä ohjausta tartuntatauteihin liittyvissä kysymyksissä.

Vierailun tarkoituksena on keskustella keskuksen ja suomalaisten viranomaisten keskinäisestä yhteistyöstä ja tutustua tapaan, jolla tartuntatautien seuranta ja valvonta on Suomessa järjestetty.

Johtaja Jakab vierailee sosiaali- ja terveysministeriössä tiistaina 23.8. iltapäivällä, ja keskustelee terveysosaston edustajien kanssa keskuksen roolista EU:ssa ja suhteesta jäsenmaihin. Keskiviikkona 24.8. hän vierailee KTL:ssä, jossa esitellään Suomen tartuntatautien seurantaa ja torjuntaa tarkemmin.

Tiedotusvälineiden mahdolliset haastattelupyynnöt pyydetään osoittamaan STM:n tiedottajalle Tarja Tainalle, p. (09) 1607 4481.

Lisätietoja:

lääkintöneuvos Merja Saarinen, STM, p. (09) 1607 4030

tutkimusprofessori Petri Ruutu, KTL, p. (09) 4744 8670

www.ecdc.eu.int

Sivun alkuun