Hyppää sisältöön
Media

Työeläkevakuutusyhtiöiden tytäryhtiöiden oikeus rakennuttaa asuntoja lainarahalla jatkuu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.6.2016 13.38
Tiedote 83/2016

Pääministeri Juha Sipilän hallitus jatkaa toimia vuokra-asuntorakentamisen lisäämiseksi. Määräaikaista lakia, jossa työeläkeyhtiöiden tytäryhtiöt voivat ottaa velkaa asuntojen rakentamiseksi, jatketaan aina vuoden 2022 loppuun asti. Nykyinen laki on voimassa vuoden 2017 loppuun. Lain tavoitteena on lisätä vuokra-asuntotuotantoa.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista torstaina 2 kesäkuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina, ja se tulee voimaan 1. tammikuuta 2017.

Työeläkevakuutusyhtiöiden laadittava jatkossa riski- ja vakavaraisuusarvio

Työeläkevakuutusyhtiöiden on jatkossa laadittava riski- ja vakavaraisuusarvio ja päivitettävä sitä riskien muuttuessa oleellisesti. Riski- ja vakavaraisuusarvio tulee olemaan osa eläkelaitoksen toiminnan strategista suunnittelua ja ohjausta.

Riski- ja vakavaraisuusarvion tarkoituksena on kehittää eläkelaitosten riskienhallintaa ja palvella eläkelaitoksen hallitusta ja toimivaa johtoa eläkelaitoksen johtamisessa. Arvio täydentää ja osin myös korvaa riskejä koskevaa nykysääntelyä sekä kokoa yhteen eläkelaitoksen riskianalyysit. Uudet säännökset koskevat työeläkevakuutusyhtiöitä, eläkesäätiöitä, eläkekassoja ja Merimieseläkekassaa.

Lisätietoja:

ylimatemaatikko Mikko Kuusela, p. 02951 63182, [email protected]
hallitussihteeri Inka Hassinen, p. 02951 63187, [email protected]

Sivun alkuun