Hyppää sisältöön
Media

Lausunnot sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnoksista verkossa

sosiaali- ja terveysministeriövaltiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 11.11.2016 9.26
Uutinen

Sote- ja maakuntauudistusta koskevan hallituksen esitysluonnoksen lausuntoaika päättyi 9. marraskuuta. Kunnilta, kuntayhtymiltä, järjestöiltä ja muilta toimijoilta tuli yli 700 lausuntoa. Annetut lausunnot ovat julkisia ja luettavissa valtioneuvoston verkkosivuilla hankerekisterissä. Kaikkia lausuntoja ei ole ehditty vielä viedä hankerekisteriin, lausuntojen tallentaminen järjestelmään vie muutaman päivän.

Sote- ja maakuntauudistusta koskevan hallituksen esitysluonnoksen lausuntoaika päättyi 9. marraskuuta. Kunnilta, kuntayhtymiltä, järjestöiltä ja muilta toimijoilta tuli yli 700 lausuntoa. Annetut lausunnot ovat julkisia ja luettavissa valtioneuvoston verkkosivuilla hankerekisterissä.   

Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö kiittävät kaikkia lausunnonantajia. Lausuntoja on saapunut poikkeuksellisen runsaasti, ja monet lausunnot ovat pitkiä ja perusteellisia. Tämä osoittaa, että sote- ja maakuntauudistus kiinnostaa yhteiskunnassa laajasti, sitä pidetään merkittävänä ja siihen halutaan vaikuttaa. 

Lausuntoja hyödynnetään laajasti lakiesityksen jatkovalmistelussa ja viimeistelyssä. Lausuntojen perusteella saadaan tietoa esitysluonnoksen ongelmakohdista ja  mahdollisesti jatkovalmistelua edellyttävistä asioista. Lisäksi lausunnoissa on todettu korjaamista edellyttäviä asia- tai teknisiä virheitä, jotka käydään läpi hallituksen esityksen viimeistelyvaiheessa. 

Yhteenveto sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä lausunnoista valmistuu marras-joulukuun vaihteessa. Tämän jälkeen hallitus päättää lopullisesta esityksestä ja antaa sen eduskunnalle. 
 

Sote- ja maakuntauudistus valtioneuvoston hankerekisterissä 
(lausunnot välilehdellä asiakirjat)

Valmistelun etenemistä voi seurata osoitteessa alueuudistus.fi


Lisätietoja:  

ylitarkastaja Kati Hokkanen, p. 0295 163727, kati.hokkanen(at)stm.fi

aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto reformit sote-uudistus verkkouutiset
Sivun alkuun