Hyppää sisältöön
Media

Kuntainfo: Mitä tarkoittaa välitön vaara kiireellisen sijoituksen edellytyksenä?

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2015 11.02
Uutinen

Sosiaalihuoltolain uudistamisen yhteydessä muutettiin joitakin lastensuojelulain säännöksiä. Osa muutoksista tulee voimaan vuoden 2016 alussa. STM järjestää aiheesta koulutusta marraskuussa.

Kiireellinen sijoitus on turvaamistoimi. Sitä tulee käyttää, jos lapsi on välittömässä vaarassa siten, ettei häntä voida turvallisesti jättää kotiin eikä tilannetta voida turvata avohuollon tukitoimien avulla. Välitön vaara voi olla muutakin kuin kuoleman- tai muu fyysinen vaara. Myös henkinen väkivalta ja muu kaltoin kohtelu voi olla peruste kiireellisen sijoituksen tekemiselle.

Jos lapsi on päätöksentekohetkellä käytössä olevien tietojen mukaan välittömässä vaarassa siten, ettei häntä voida turvallisesti jättää kotiin, hänet voidaan sijoittaa kiireellisesti. Lisätietoja tilanteesta voi hankkia sijoituksen aikana.

Lue koko Kuntainfo 8/2015 välittömästä vaarasta kiireellisen sijoituksen edellytyksenä.

Lastensuojelun työntekijöille järjestetään koulutusta marraskuussa

Lastensuojelun työntekijöille järjestetään pääkaupunkiseudulla maksuton valtakunnallinen koulutus keskiviikkona 11.11.2015. Koulutuksessa keskitytään

  • lastensuojelulain tuleviin muutoksiin,
  • tuomioistuinprosessiin sekä
  • avo-, sijais- ja jälkihuoltoa koskevaan sääntelyyn.

Koulutusta voi seurata myös verkkoyhteydellä. Koulutuksen tarkemmat tiedot löytyvät STM:n verkkosivuilta lokakuun ensimmäiseltä viikolta alkaen. Katso http://stm.fi/tapahtumat

Lisätiedot

hallitusneuvos Lotta Hämeen-Anttila, p. 0295 163 406
hallitussihteeri Annika Juurikko, p. 0295 163 242
sosiaalineuvos Marjo Lavikainen, p. 0295 163 581
[email protected]

Sivun alkuun