FI SV

Veteraanikunniamerkit

Tasavallan Presidentti on Ritarikuntien esityksestä hyväksynyt periaatteen, että kaikille kriteerit täyttäville sotiemme veteraaneille annetaan aloitteen perusteella SVR M I -mitali vuosina 2015 -2018. Mitalit on tarkoitus jakaa kansallisena veteraanipäivänä 27.4. tai päivään liittyvissä juhlallisuuksissa.

Ehdotuksesta tulee käydä ilmi, että ehdokkaalle on myönnetty

  • rintamasotilastunnus tai vastaavasti naisille rintamapalvelustunnus tai
  • rintamatunnus tai
  • ulkomaalaisen rintamasotilastunnus

Ehdotus tehdään Ritarikuntien hallituksen vahvistamalla kunniamerkkiehdotuslomakkeella. Lomake tulee täyttää kunniamerkkiehdotuslomakkeen täyttöohjeen mukaisesti. Kunniamerkkilomakkeet tulee toimittaa kahtena kappaleena, joista toinen voi olla kopio.

Keskusjärjestöjen (Suomen Sotaveteraaniliitto ry, Sotainvalidien Veljesliitto ry ja Rintamaveteraaniliitto ry) tulee huolehtia siitä, että ehdotukset veteraanimitaleista (SVR M I) tulevat keskusjärjestöjen kautta, eikä paikallis- ja piiritaso lähetä ehdotuksia suoraan ministeriöön. Järjestöihin kuulumattomien veteraanien kunniamerkkiehdotukset lähetetään Suomen Sotaveteraaniliittoon, osoite: Suomen Sotaveteraaniliitto ry, PL 600, 00521 Helsinki.

Ehdotusta ei pidä tehdä, jos henkilöllä on jo valtiollinen kunniamerkki eli Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan, Suomen Leijonan Ritarikunnan tai Vapaudenristin Ritarikunnan kunniamerkki (VM).

Veteraanijärjestöt toimittavat kunniamerkkiehdotukset veteraanipäivänä tapahtuvaa kunniamerkkijakoa varten sosiaali- ja terveysministeriön hallintoyksikköön viimeistään 30.11. mennessä. Määräajan jälkeen saapuneita ehdotuksia ei voida ottaa huomioon. Annetut kunniamerkit toimitetaan keskusjärjestöille ja edelleen ehdotusten tekijöiden kautta saajille.

Veteraanikunniamerkkien hakemisesta saa lisätietoa

Suomen Sotaveteraaniliitto ry, Markku Seppä, [email protected], 09 61262012
Sotainvalidien Veljesliitto ry, Pirjo Hämäläinen, [email protected], 09 47850201
Rintamaveteraaniliitto ry,  Heikki Karhu, [email protected], 09 6840770

 

Lisätietoja

Eija Paananen, assistentti 
sosiaali- ja terveysministeriö, Hallintoyksikkö / HAL, Hallintopalveluryhmä / HALPA 0295163533  


Päivi Ahtialansaari, assistentti 
sosiaali- ja terveysministeriö, Hallintoyksikkö / HAL, Talousryhmä / TAR 0295163226