Sosiaalinen kestävyys talouden kestävyyden edellytyksenä -webinaari

Maanantai 19.6.2023 klo 10.30 – 11.30

sosiaali- ja terveysministeriö

Viimeisten vuosikymmenien aikana kestävyyden ulottuvuudet (ekologinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen) ovat vakiintuneet osaksi julkisen hallinnon strategioita ja muita tavoiteohjelmia. Webinaarissa lähestymme kestävyyttä sosiaalisen kestävyyden kärjellä ja kysymme, miten sosiaalinen kestävyys vahvistaa taloudellista kestävyyttä? Puheenvuorot lisäävät ymmärrystä siitä, miten sosiaalinen kestävyys konkretisoituu hyvinvointialueiden, kuntien ja järjestöjen toiminnassa ja miten se voi vahvistaa taloudellista ja ekologista kestävyyttä.

Kohderyhmä: asiantuntijat, johtajat ja päätöksentekijät kunnissa, alueilla, järjestöissä ja valtionhallinnossa

Webinaarissa lähestymme kestävyyttä sosiaalisen kestävyyden kärjellä ja kysymme, miten sosiaalinen kestävyys vahvistaa taloudellista kestävyyttä? Puheenvuorot lisäävät ymmärrystä siitä, miten sosiaalinen kestävyys konkretisoituu hyvinvointialueiden, kuntien ja järjestöjen toiminnassa ja miten se voi vahvistaa taloudellista ja ekologista kestävyyttä. 

10.30     Avaussanat

10.35     Sosiaalisen kestävyyden välttämättömyys - miten saada näkymätön vahvuus näkyväksi? Paula Saikkonen, THL 

10.45     Kolme näkökulmaa sosiaaliseen kestävyyteen. Kuulemme järjestön, kunnan ja hyvinvointialueen näkökulmasta: Miten sosiaalinen kestävyys juurtuu osaksi alueellista päätöksentekoa tai järjestötoimintaa? Millä toimin sosiaalinen kestävyys vahvistuu? Miten sosiaalinen kestävyys vahvistaa taloutta?     
Mika Pyykkö toiminnanjohtaja, Aivoliitto 
Kristiina Kariniemi-Örmälä, integraatiojohtaja, Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
puhuja tarkentuu myöhemmin, Närpiön kaupunki

11.15     Keskustelu ja viestiseinän kysymyksiin vastauksia 

11.30     Päätössanat, STM