STM:n teematilaisuus: sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuuden tietojärjestelmät

Tiistai 9.5.2023 klo 9.00 –  12.00

sosiaali- ja terveysministeriö

Sosiaali- ja terveysministeriön vuosittain järjestämä ICT-toimittajille suunnattu tilaisuus pidetään tänä keväänä teematilaisuutena tulevaisuuden tietojärjestelmistä ja niiden muodostamasta alueellisesta ja kansallisesta kokonaisuudesta. Tilaisuuden tavoitteena on tarjota sidosryhmille mahdollisuus osallistua yhteiseen keskusteluun ja koota eri näkemyksiä yhteen.

Teematilaisuudessa kuullaan katsaus käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan ja digitalisaation strategiatyöhön, sekä järjestetään pyöreän pöydän keskustelu tulevaisuuden sote-tietojärjestelmistä ja niiden muodostamasta alueellisesta ja kansallisesta kokonaisuudesta*. Yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun Screen.IO-työkalun välityksellä. 

Keskustelua moderoi Nelli Såger. Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään hybridinä. Tapahtumapaikka on Paja, Mariankatu 9, Helsinki. Aamulla on tarjolla kahvia ja pientä suolaista klo 8.30 - 9.00. 

Tilaisuuden tallenne: https://youtu.be/uCCw2Bjwdoc

* Pyöreän pöydän keskustelussa kuullaan ennakkoon valmisteltuja puheenvuoroja eri toimijoilta. Puheenvuoroissa pohditaan, millaista toimintaa tai toiminnan muutosta tulevaisuuden tietojärjestelmien ja teknologioiden tulisi tukea ja mahdollistaa sosiaali- ja terveydenhuollossa, minkälaista uutta teknologiaa voitaisiin hyödyntää ja miten teknologioilla voidaan tukea kansallisten sote-tavoitteiden saavuttamista. Keskustelussa pohditaan myös yhtenäisten ja eheiden digitaalisten palvelupolkujen ja –ratkaisuiden varmistamisen kysymyksiä, sekä työnjakoa valtion, hyvinvointi- ja yhteistyöalueiden ja muiden toimijoiden välillä.

Tilaisuuden kohderyhminä ovat hyvinvointialueet ja yksityiset sote-palvelutuottajat, tietojärjestelmiä hankkivat ja toteuttavat yritykset, konsulttitalot, yliopistojen ja tutkimuksen edustajat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoja:

asiantuntija Minna Heini, etunimi.sukunimi(a)gov.fi, p. 0295 163 428
assistentti Sini Tuovinen, etunimi.sukunimi(a)gov.fi, p. 0295 163 636