Webinaari lastensuojelun kokonaisuudistuksesta – Missä mennään?

Tiistai 30.8.2022 klo 11.30 – 13.00

sosiaali- ja terveysministeriö

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt lastensuojelun lainsäädännön kokonaisuudistuksen. Webinaarissa kerrotaan lastensuojelun kokonaisuudistuksen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aikataulusta. Webinaari on suunnattu uudistuksesta kiinnostuneille, eikä osallistuminen edellytä ilmoittautumista ennakkoon.

Tervetuloa kuulemaan kokonaisuudistuksen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aikataulusta!

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt lastensuojelun lainsäädännön kokonaisuudistuksen ensimmäisen vaiheen, jonka tarkoituksena on selkeyttää lastensuojelun visio ja luoda suuntaviivat lastensuojelulainsäädännön kokonaisuudistukselle. Työ käynnistyi toukokuussa 2022 pidetyn mediatilaisuuden myötä ja vision on tarkoitus valmistua helmikuun 2023 loppuun mennessä. Tavoitteena on, että varsinainen lainvalmistelutyö alkaisi seuraavalla hallituskaudella.

Webinaari striimataan sosiaali- ja terveysministeriön YouTube-kanavalle tiistaina 30.8.2022 klo 11.30–13.00. Webinaarin tallenne jää YouTube-kanavalle katsottavaksi. Webinaariin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua. 

Linkki tapahtumaan: https://videonet.fi/stm/20220830/

Ohjelma:

Sosiaali- ja terveysministeriön lapset ja nuoret -yksikön johtaja Anna Cantell-Forsbom kertoo lastensuojelun kokonaisuudistuksen ensimmäisen vaiheen etenemisestä. Webinaarissa kerrotaan: 

-    Lastensuojelun kokonaisuudistuksen valmistelu ja vaiheet (1. ja 2. vaihe)
-    Lastensuojelulainsäädännön kokonaisuudistuksen 1. vaiheen alustava aikataulu 
-    Osallisuus lastensuojelulainsäädännön kokonaisuudistuksen 1. vaiheessa

Webinaarin lopussa vastataan keskeisiin kysymyksiin, mikäli aikaa jää. Kysymyksiä voi lähettää webinaarin aikana tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä numeroon +358 50 350 8128.

Kaikkiin nousseisiin kysymyksiin ei välttämättä ole mahdollista vastata webinaarin aikana, mutta kysymyksiä hyödynnetään jatkossa työn edetessä.

Lisätietoja tilaisuudesta antaa tarvittaessa asiantuntija Julia Rosberg, yhteys ensisijaisesti sähköpostilla [email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet