Verkkoseminaari työelämän kehittämisestä

Tiistai 26.10.2021 klo 11.30 –  14.00

Sosiaali- ja terveysministeriö

Verkkoseminaari työelämän kehittämisestä

Sosiaali- ja terveysministeriön Kestävää hyvinvointia ja tuottavuutta – työelämäohjelmien yhteinen verkkoseminaari pureutuu työelämän muutokseen ja hallitusohjelman työelämäohjelmien tavoitteisiin.

Tilaisuudessa keskustellaan yhdessä työelämätoimijoiden kanssa työhyvinvoinnin ja tuottavuuden samanaikaisesta lisäämisestä, osaamistarpeiden tunnistamisesta ja osaamisen kehittämisestä, työkyvyn ja mielenterveyden tukemisesta sekä osatyökykyisten mahdollisuuksien parantamisesta työelämässä.

Verkkoseminaari sisältää työpajan, jossa yhdessä ohjelmien vetäjien ja työelämän toimijoiden kanssa etsitään vaikutuskeinoja ja -kanavia ohjelmien tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Verkkoseminaarissa kuullaan puheenvuorot sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkiselta, valtiosihteeri Saila Ruuthilta sekä tekniikan tohtori Susanna Rahkamolta

Ohjelma

Johdatus päivän ohjelmaan – Isäntänä TTL:n erityisasiantuntija Juha Hietanen

Avauspuheenvuoro – Yhdessä rakennamme Suomesta kestävän hyvinvoinnin ja tuottavuuden mallimaan, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen

Työelämäohjelmat tutuksi – Miten kestävää hyvinvointia ja tuottavuutta edistetään samanaikaisesti?

Keskustelijoina Ritva Partinen (Työkykyohjelma, STM), Patrik Tötterman (Työkykyohjelma, TEM), Jaana Vastamäki (Työelämän mielenterveysohjelma, STM), Sanna Kulmala (TYÖ2030-ohjelma, TTL) ja Eva Helaskoski (Työn, terveyden ja työkyvyn tutkimus- ja kehittämisohjelma, TTL) sekä työnantajien ja työntekijöiden edustajat.

Työpajat – Vaikutuskeinot ja -kanavat kestävään hyvinvointiin ja tuottavuuteen

Luovia törmäyksiä ja ajatusten kipinöintiä – tekniikan tohtori Susanna Rahkamo, Maxilla Oy, Yellow

Työpajojen yhteenveto ja johtopäätökset – johtaja Liisa Hakala (STM) ja erityisasiantuntija Juha Hietanen (TTL)

Päätöspuheenvuoro – Miten yhdessä rakentaminen jatkuu? valtiosihteeri Saila Ruuth (STM)

Keskustele ja osallistu tapahtumaan Twitterissä aihetunnisteilla #työelämä #kestävähyvinvointi

Lisätietoja: erityisasiantuntija Kalle Lautala, p. 0295 163 751, [email protected]

Sosiaali- ja terveysministeriö toimeenpanee hallituksen TYÖ2030-ohjelmaa, Työn, terveyden ja työkyvyn tutkimusohjelmaa, Työelämän mielenterveysohjelmaa sekä yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa Työkykyohjelmaa. Ohjelmien yhteisenä tavoitteena on työllisyysasteen nosto.

Ilmoittautumisaika tilaisuuteen on päättynyt.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt